Zoeken


Deinze stuurt zijn jonge duiven uit

b_300_150_16777215_00_images_duif.jpg

De maand juli staat in het teken van enkele internationale wedstrijden. Verschillende van onze jonge AC Deinze atleten werden uitgeselekteerd voor deelname. En ook in juni waren we al goed vertegenwoordigd in het buitenland.

 

 

Emma Coppernolle en Kimsy De Schanfeleire zijn ondertussen al terug van de lange vlucht. Emma en Kimsy waren geselekteerd voor het ISF (International School Federation) in Tjsechie van 22 tot 27 juni, zeg maar het wereldkampioenschap interscholen. Emma behaalde er overigens de overwinning op de 200 m. Kimsy is onze sterkhouder bij het polsstokspringen. Met 3.30m legde ze beslag op de tweede stek.

http://isfsports.org/isf-sports/athletics

Thomas Van Der Plaetsen is meer dan een vaste waarde in het internationale circuit en is ook de oudste 'doffer'. Thomas vertoeft ondertussen in het Russische Kazan voor de Universiade. Hij wordt 'gelost' op maandag 8 en dinsdag 9 juli. Het is meteen ook zijn eerste tienkamp na een lange blessure.

http://kazan2013.ru/en/

Mooi zicht, windstil ook voor Tobias Capiau. Tobias had de keuze tussen de lange en de korte vlucht. Hij was zowel voor de Eyof als voor het WK scholieren geplaatst. Uiteindelijk koos hij voor het laatste. Tobias gaat resoluut, zoals zijn grote voorbeeld Thomas, voor de meerkamp. In Oekraine is het WK voor de scholieren een ongebruikelijke achtkamp. De korven worden in Donetsk geopend op 10 en 11 juli.

http://www.iaaf.org/competitions/iaaf-world-youth-championships

Ook op de korte vlucht zijn onze eigen atleten goed vertegenwoordigd. Het zijn dan ook allemaal spurtduiven. In Utrecht gaat de 12de EYOF door (European Youth Olympic Festival), zeg maar een mini olypische spelen voor europese atleten uit verschillende sporten.

Chloë Beaucarne start er op de 100 m horden. Ze mag haar vleugels een eerste keer uitstrekken op dinsdag 16 juli. Een dag vroeger is het de beurt aan Laurence Lobbens op de 100 m. Beiden zijn dan nog eens geselekteerd voor een groepsvlucht met vier. De 4 x 100 m gaat door op donderdag. Op deze dag komt ook Brian Ingelaere ‘koeren’, ook op de 4 x 100 m aflossing. Laat ons hopen dat op vrijdag 19/07 de aflossingsploegen nog eens aan bod komen, het is dan de finaledag.

https://utrecht2013.com/

Ongetwijfeld zullen de vluchten tijdig aangekondigd worden (niet meer op zondagochtend) op Twitter en andere sociale media. Langs deze weg veel succes en een behouden thuiskomst.

 

Wie is online

We hebben 79 gasten en geen leden online