Zoeken


4 x GOUD OP BK MASTERS

Vorige week werden onze masters naar aanleiding van hun interclubwedstrijden bezongen in alle mogelijke toonaarden. En dit weekend waren sommigen onder hen actief tijdens de Belgische Kampioenschappen in Beveren. De medailleoogst was niet mis en ook enkele auteurs werden op of rond de piste bespot gespot.

Op zaterdag sprong Lieve Clauwaert zich in de hoogste hemel : ze ging vlot over 1,42 m en werd hiervoor beloond met een gouden plak. Omdat het geen gouden lepeltje was (voor die hemelse rijstpap weet je wel) vond onze 40+'ster (te lezen naar keuze met klemtoon op voorlaatste of laatste lettergreep) het op zondag dan maar beter om haar zilverwerk wat uit te breiden. Uit beleefdheid liet ze dus zowel in de zandbak (ver – 4,95 m) als met de speer (23,13 m) een concurrente voorgaan.

Karine, de oudste zus uit het geslacht Clauwaert, kende minder mededogen met haar 50-jarige tegenstandsters. Onze hordenkoningin zette over het 300 meter lange hindernissenparcours een tijd neer van 54.83 sec en plofte vervolgens 4,26 meter ver in het zand. Alweer twee gouden medailles bij in de toch al heel rijk gevulde trofeeënkast.

Tijd voor de 5000 meter. Om het à la Karolientje te verwoorden : er waren aan de start 'geen stoute meneren' om Marc van de piste te duwen. En dus was het enkel zaak om 'zich recht te hauden'. Na wat opwarmingsrondjes in het gezelschap van vriend Toon Van Cauteren trok onze Bultinck er alleen op uit en behaalde zo de eerste triomf sinds zijn wederoptreden op het BK Veldlopen. Brusselmans en Bagatelle zagen dat het goed was...

Van Klein Duimpje naar de Reus is slechts een klein stapje, aldus Hans Christian Andersen. De reus van AC Deinze is natuurlijk Johan Van Gansbeke. Pas terug uit vakantie in zonniger oorden is Johan duidelijk nog op zoek naar de goede vorm. Toch legde hij beslag op de tweede plaats in het speerwerpen (40,25 m) en werd hij derde met de discus (40,17m). Tijdens de ceremonie protocollaire weerklonk heel toepasselijk een deuntje van John Terra. Op zondag gaf Johan verstek voor het kogelstoten.

Tom De Vreeze koos voor de spectaculaire discipline speerwerpen met hinkstapsprong-aanloop. In omgekeerde volgorde waren de afstanden 11,40 m en 35,50 m maar het resultaat was hetzelfde : twee keer 'derdes en content'. Ann Van Den Meersschaut raakte net niet op het podium, maar toch was ook zij content, want haar prestaties waren beter dan voorheen : 25,09 m met de discus en 6,11 m met de kogel. Ouderdomsdeken Gaston Telier (vierde in het speerwerpen in de categorie 65+ met een worp van 24,50 m) was ook al content.

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 137 guests and no members online