Zoeken


Kampioenschap van België AC op zaterdag 7 en zondag 8 juli 2018 te Brussel

 b_300_150_16777215_00_images_marlienbk.JPG

Eén maal goud, één maal brons, één clubrecord en in totaal 7 finaleplaatsen.

Goud was er voor Marlien De Jans. Marlien won op zaterdag haar reeks, met de beste tijd

van alle deelneemsters. In de finale deed Marlien, meer dan bevestigen. Marlien won, met

bijna anderhalve seconde voorsprong op de tweede. Zonder een zeer harde tegenwind in de

laatste rechte lijn, zat er zeker een nieuw clubrecord in. Hartelijk proficiat Marlien, en er werd

hard gesupporterd door de grote Deinse aanhang. Wat een mooie foto, in het Laatste Nieuws

van vandaag!

 

 

Eén uur voordien, werkte Anouska Hellebuyck, haar geliefkoosd nummer, het discuswerpen af.

Het werd brons, met een worp van 49.47m, de tweede stootte slechts 39 cm verder. Hartelijk

proficiat Anousk!. Ook hier werd duchtig gesupporterd, ook door oud gediende Karine Clauwaert,

die jaarlijks overkomt, vanuit Limburg, om op het BK voor haar oud clubgenoten te supporteren. Dat

word door iedereen geweldig gewaardeerd. Dank u Karine!

Onze eerste atlete die reeds om 12.10u, in het verspringen aan de slag ging, was Emma Coppenolle. Emma moest het opnemen, tegen o.a. Nafi Thiam en Hanne Maudens. Emma behaalde een prachtige 4de plaats met een sprong van 5.64m, met -0.8m/sec tegenwind, op slechts 10cm van de 3de geklasseerde. De drie eerst geplaatsten, lukten alle drie hun beste sprong, met gunstiger wind. Een verbetering van jou persoonlijk record, 5.77m en ook het clubrecord van 5.90m, zit er zeker nog aan te komen. Hartelijk proficiat Emma!

Het polsstokspringen bij de mannen, was zoals gewoonlijk een werk van lange adem. Onze junior Jorg Vanlierde, jaagt al het ganse seizoen op die 5.00m, en slaagde zondag in zijn opzet. Jorg werd met die 5.00m 7de en verbeterde zo zijn eigen clubrecord, met 5cm. Zijn 3 pogingen op 5.10m, lieten blijken, dat ook die hoogte nog dit seizoen, in zijn bereik ligt. Iedereen gelukkig met die 5.00m! Proficiat Jorg!

Minder gelukkig was Thomas Van Der Plaetsen. Thomas ging bij zijn 2de poging vlot over 5.20m. Op 5.40m kwam Thomas ongelukkig neer, en kwetste zich aan de voet. Met het EK 10kamp over een maand, in het vooruitzicht, kunnen wij maar samen met hem en zijn entourage, hopen dat doktersonderzoek, geen breuk vaststelt. Morgen, donderdag, weet hij meer nieuws. Thomas bewees op onze eigen meeting van 29 juni, dat zijn conditie heel goed is. Daar verbeterde hij zijn persoonlijk record met de discus, met meer dan 4 meter. Hoop doet leven Thomas!

Om 17.35u kwamen dan onze twee 200m loopsters in actie. Zowel eerstejaars juniore Fé Vannerom, als belofte Charlotte Duyck, plaatsten zich zaterdag, met een 2de plaats in hun reeks voor de finale; Fé met de 7de reekstijd en Charlotte met de 6de reekstijd. Beiden liepen hun reeks met tegenwind. Na de finale waren zij beiden heel tevreden: Fé werd 4de en Charlotte 5de. Een verbetering van hun persoonlijk, en clubrecord, gelopen op het KVV op onze eigen piste, zat er nu niet in. Toen liepen zij beiden met een rugwind van 2m/sec, nu wees de windmeter, 0m/sec aan, en dat maakt een heel groot verschil uit. Daarbij moeten wij er rekening mee houden, dat zowel Fé, als Charlotte, pas uit een zware examenperiode kwamen. Zowel Fé, als juniore en Charlotte als belofte mogen hoopvol uitzien naar het BK voor hun categorie op zondag 26 augustus in Moeskroen.

Zaterdag namen Thomas Van der Plaetsen en Kristof Plovie deel aan de reeksen op de 110m horden. Kristof werd 7de in de 1ste reeks in een tijd van 15.88sec, met een tegenwind van 0.7m/sec. Thomas werd 5de in de 2de reeks in een tijd van 14.89sec, met een rugwind van 0.9m/sec. Thomas behaalde zo de 9de tijd in de reeksen, net niet snel genoeg voor een finaleplaats.

Ook onze AMH aleten(tes) waren actief, en behaalden 4 gouden medailles.

Natasha Van Hecke, behaalde goud met de discus en de speer; met de speer in een nieuw record. Kimberley Moonen behaalde goud met de kogel. Die 6.34m was ook voor haar een nieuw record.  Dat Jaad Van Kauter, goud zou behalen op zijn geliefde 1500m, had ik wel op voorhand voorzien. Proficiat aan onze 4 gouden medaille winnaars(winnaressen) en hun begeleiders!

Niet iedereen kan een medaille behalen, maar nog 3 andere AMH-atleten, namen deel aan dit BK en verdedigden zich naar hun vermogen. Hier volgen hun uitslagen.

100m: 7. Dietmar Vander Beken: 23.13sec

           8. Benedict Van Acker: 20.25sec

800m: 4. Mathieu De Smedt: 3.49.64sec, nieuw record.

Nu moet ik eerst en vooral mijn dank uitdrukken aan al onze deelnemende atleten(tes) en hun entourage, die gebleven zijn om te supporteren, voor onze laatst deelnemende atletes, Fé en Charlotte. En ik stond, zoals gewoonlijk op ongeveer 50m van de aankomstlijn. Daar kan nog heel wat gebeuren. Wellicht zullen nu heel wat atleten(tes) en ook hun trainers(sters), genieten van een welverdiend verlof. Het is hen gegund!

Nog voor ik aan mijn verslag begon, heb ik mijn lijst van gouden medailles aangevuld, met deze van Marlien en het clubrecord van Jorg aan Bart doorgemaild. Aan de ouders van Fé en Charlotte, wil ik melden dat ik na de wedstrijd, vlot met het openbaar vervoer ben thuisgeraakt.

Mijn eerstvolgend verslag zal waarschijnlijk gaan over het KVV voor cadetten en scholieren op 15 augustus te Gentbrugge; en dan volgen de kampioenschappen elkaar in snel tempo op. Ondertussen zal ik sommigen wel nog zien op de trainingen, en op organisaties van bevriende clubs, zoals Oudenaarde, Tielt, Gentbrugge en Aalter.

Dat vreugde en verdriet elkaar opvolgen moet ik nu zelf ervaren. Na de vreugde over de geboorte van mijn achterkleinkind, de viering van mijn 81ste verjaardag, de vreugde over het succes van onze atleten(tes) op het BK, moet ik zaterdag naar de begrafenis van Ives Faelens. Ives is niet alleen een bekend figuur in voetbal- en onderwijsmiddens, maar is ook de papa van Lien, de vriendin van mijn kleinzoon Maarten (destijds klasgenoot van Hanne De Ruyck). Ives verloor een jarenlange strijd tegen kanker, en werd slechts 52 jaar.

Ik heb niet de gewoonte van in mijn verslagen, iets over mijn privéleven te vertellen. Maar dit grijpt mij wel erg aan. Dit neer te schrijven helpt mij in de verwerking van dit droeve gebeuren.

Etienne.                 

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 128 guests and no members online