Zoeken


Belgisch kampioenschap Indoor Juniores en Beloften op zaterdag 2 maart 2019 te Gent

b_300_150_16777215_00_images_foto_BK_juniores_en_beloften.jpg

3 medailles: 1 x goud, 2 x zilver.

10 Deinse atleten(tes): 3 mannen en 7 vrouwen(meisjes) namen deel aan deze kampioenschappen. Eerstejaars juniore, Marie Segers nam zelfs 2 nummers voor haar rekening. Met al die kampioenschappen: ook 2 dagen PK en ook kampioenschappen van de LBFA, is het soms moeilijk om een gepaste datum te vinden voor al die kampioenschappen. Voor de eerstejaars juniores kwamen die kampioenschappen de dag na de 100 dagen. Zo iets kan je maar éénmaal in je leven meemaken en moet je dus vieren. De meeste eerstejaars juniores hebben daar ook wel een mouw aan gepast.

 

 

Goud was er voor tweedejaars juniore, Zita Goossens in het hoogspringen. Zita won die medaille met een hoogte van 1.80m. Een beste jaarprestatie indoor, een nieuw clubrecord en 4cm hoger dan haar beste jaarprestatie van vorig jaar, toen 1.76m en 7cm hoger dan toen zij vorig jaar met 1.73m ook Belgisch kampioene werd. Zita was ingeschreven met een beste jaarprestatie van 1.77m. Eline Nenin (SMAC), was ingeschreven met de 2de beste jaarprestatie van 1.74m, maar lukte nu slechts 1.67m. Zita sprong achtereenvolgens: 1.65m – 1.69m – 1.73m – en 1.77m, telkens bij haar 1ste poging. Bij haar 2de poging over 1.80m overschreed zij ook vlot die hoogte. Dan liet Zita de lat op 1.84m leggen (1cm hoger dan haar outdoor record van 1.83m). Zowel bij polsstokspringen, als bij hoogspringen, kan de lat soms tergend lang blijven trillen. Dan heb je 2 mogelijkheden, ofwel blijft de lat liggen en heb je een geslaagde poging. Ofwel valt de lat toch naar beneden. Dat laatste gebeurde bij Zita tot tweemaal toe. Maar toch een tevreden Zita. Zita mikt nu volop op het EK outdoor. Om zich te kwalificeren moet zij over 1.82m springen. Die doelstelling is zeker haalbaar. Vooral omdat zij vorige zomer al hoger sprong en in feite liever outdoor dan indoor springt. Dus na goud op het PK en het KVV, nu ook de gouden medaille op het BK. Hartelijk proficiat Zita!

Belofte Charlotte Duyck, die het zowel op de 200m en zelfs op de 400m kan waarmaken, koos nu voor de 60m, waar de baanindeling geen rol speelt. Charlotte had op een meeting op 9 februari, met 7.69sec een nieuw clubrecord gevestigd, en was met die tijd als 4de beste ingeschreven. Charlotte won vlot haar reeks in een tijd van 7.67sec, andermaal een nieuw CR en de beste tijd van alle reeksen. En wat werd het in de finale? Met 7.63sec, andermaal een nieuw CR en met 1/100sec geklopt voor goud; met het blote oog niet zichtbaar. Maar toch een tevreden Charlotte: een zilveren medaille en deze keer geen frustratie over een vervelende 1ste of 2de baan. Ook voor Charlotte een dikke proficiat! En ook voor jou, hop naar het outdoor seizoen!

Eerstejaars juniore, Sara Vanhalst, die ook kans had op een medaille in het verspringen had wegens die 100 dagen, wijselijk besloten zich te beperken tot haar beste nummer, het hinkstapspringen, dat om 15.00u een aanvang nam. Sara begon niet zo denderend. Na 4 pogingen, stond zij met een afstand van 11.45m (PR 11.67m), slechts op de 3de plaats. Maar na ruggespraak met trainer Kurt, maakte Sara het superspannend. Bij haar 5de en 6de poging, sprong zij telkens 11.92m ver, 25cm verder dan haar PR en CR. Maar ook haar eeuwige tegenstreefster, Margot Delbare(AVT), was in haar dagje. Margot verbeterde zich van 11.59m tot 11.97m. Toch in dikke proficiat voor Sara met haar zilveren medaille. Sara en Margot zullen elkaar wel regelmatig terugzien gedurende het outdoor seizoen. Daar is voor beiden, met een beetje rugwind, zeker de grens van 12.00m haalbaar!

Fé Vannerom, kreeg in haar reeks de nadelige 3de baan toebedeeld. Zij werd daardoor 3de in haar reeks in een tijd die minder snel was dan een atlete die in een vorige reeks wel een buitenbaan kreeg toegewezen. Dus het werd een 4de plaats voor Fé. De ontgoocheling bij Fé was groot. Wij kunnen Fé hopelijk troosten dat in het outdoor, op een piste van 400m, alles veel beter kan verlopen. Denk maar aan jou KVV, van vorig jaar op onze eigen piste in Deinze. Dus ook voor Fé, hop naar het outdoor seizoen!

Wie ook een 4de plaats behaalde en zeker niet zal ontgoocheld zijn, integendeel, was junior Jarni Ingelaere. Jarni was ingeschreven voor het polsstokspringen, met een beste jaarprestatie van 3.70m. Jarni deed er zo maar 35cm bij en sprong 4.05m hoog (een nieuw PR). Een dikke proficiat Jarni, en dat tussen al dat studeren!

Tweedejaars juniore, Leonie Van Vynckt, nam deel aan de 60m horden. Leonie werd 2de in haar reeks, en plaatste zich zo voor de finale. In die finale, werd Leonie schitterend 5de, met dezelfde tijd als de 4de. Beiden liepen 9.03sec. Voor Leonie was dat een ruime verbetering van haar PR. Vorig PR was 9.10sec. Hartelijk proficiat Leonie!

Eerstejaars juniore Marie Segers, vorig seizoen lang gekwetst en nu zelfs een beetje ziekjes, nam deel aan het hoogspringen en aan de 800m. Marie werd 6de in het hoogspringen, en verbeterde haar PR, van 1.50m naar 1.56m. Op de 800m, werd Marie 7de , en ook in die wedstrijd verbeterde Marie haar PR, van 2.30.28sec, naar 2.29.07sec. Marie loopt zaterdag, op de meeting van RCG, nog eens de 800m, en hoopt daar nogmaals haar PR te verbeteren. In ieder geval, voor Marie ook een dikke proficiat! Ook Marie ziet nu al hoopvol uit naar het outdoor seizoen. Wanneer zij deze zomer vrij blijft van kwetsuren, zal zij zeker op meerdere vlakken van zich doen spreken.

Tweedejaars juniore, Lisa Van Renterghem, nam deel aan de 400m. Lisa verbeterde haar beste jaarprestatie van 66.27sec, naar 64.68sec. Met die prestatie zal ook Lisa tevreden zijn.

Resten nog onze 2 beloften, beiden geboren in 1997. Brian Ingelaere nam deel aan de 60m. Brian kon zijn beste jaarprestatie niet verbeteren. Begrijpelijk als je volop bezig bent met hogere studies. Ewout De Vrient nam deel aan de 800m, tot aan de 600m ging alles goed, maar toen kreeg hij last van een kuitblessure. De club is hen dankbaar omdat zij er voor gezorgd hebben dat wij toch 3 mannelijke atleten hadden die hebben deelgenomen aan dit BK. Op het BK AC was Thomas Parmentier de enige mannelijke deelnemer.

Als ik nu voor af te sluiten nog even de uitslag overloop, stel ik vast: 3 nieuwe clubrecords: Charlotte, Zita en Sara. En niet minder dan 9 persoonlijke records. Atleten(tes) die meer dan 2 keer hun PR verbeterden tel ik voor 2 verbeteringen. En het gaat hier over indoorrecords. Wij mogen dus zeker spreken van een groot succes voor onze club.

Mijn dank gaat dus in 1ste instantie uit naar de atleten(tes) die voor al dat succes hebben gezorgd, hun trainers(sters), de vele aanwezige ouders, die niet alleen voor hun eigen zoon of dochter supporterden, maar ook voor de andere leden van onze club. Mijn dank gaat tenslotte ook uit naar onze altijd aanwezige juryleden.

Ik schrijf dit verslag op vrijdag namiddag. Mijn verslag over het BK cadetten en scholieren, schrijf ik pas na het verschijnen van de nieuwsbrief. Zondag voormiddag kan ik nog 4 van onze 5 ingeschreven deelnemers aan het BK masters aanmoedigen. Onze 5de deelnemer, Luc Vervynck, moet slechts in de namiddag deelnemen en om 12.00u wordt ik op het eetfestijn van onze club verwacht. Maar er is ook nog, live results.                        

Etienne.

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 69 guests and no members online