Zoeken


Belgisch Kampioenschap Indoor Cadetten en Scholieren, op zondag 3 maart 2019 te Gent

b_300_150_16777215_00_images_sennah.jpg

Sennah: goud.                                                                 Milan: brons.

12 Deinse atleten(tes) namen deel aan hun BK, 8 onder hen, zelfs aan 2 verschillende nummers. En nu, nooit eerder gebeurd deze winter, waren de jongens ruim in overtal. 11 jongens t.o.v. slechts 1 meisje. Maar toch was de hoofdrol weggelegd voor onze enige vrouwelijke atlete.

 

 

Nadat Sennah Vanhoeijen op de 60m horden haar PR had verbeterd, nam zij deel aan het verspringen. Sennah was ingeschreven met de 5de beste jaarprestatie van 5,25m. Sennah behaalde goud, met haar zesde poging van 5.57m. Beste jaarprestatie, 4cm verder dan de atlete die vorig jaar de beste jaarprestatie lukte. En dat na goud op het PK verspringen en zilver op het BK meerkamp. En dan op de koop toe een verbetering van het clubrecord, dat met 5.55m, sedert 2011 op naam stond van Chloe Beaucarne. Ook nog de 3de clubrecord verbetering deze winter, na het hoogspringen en de meerkamp. Sennah was ook volgens de Nieuwsbrief van de Val, de verassing van dit BK. Sennah was heel goed begonnen aan haar wedstrijd, met een 1ste poging van 5.34m, gevolgd door een 3de poging van 5.40m. Na de 5de poging stond Sennah op de 3de plaats na 2 atletes met een beste prestatie van respectievelijk, 5.49m en 5.41m. En dan kwam die ongelooflijke 6de poging, 5.57m. Alles klopte. Een geweldige afsluiter van een zeer succesrijk winterseizoen. Een dikke, dikke proficiat voor Sennah!

Ook onze bronzen medaille winnaar, Milan Van de Walle, zorgde voor een mooie afsluiter van een succesrijk winterseizoen. Brons bij het verspringen met een sprong van 6.49m, en 7de op de 60m horden, waar hij zowel in de reeksen (8.39sec), als in de finale (8.43sec) beter deed dan zijn eerdere beste jaarprestatie van 8.54sec. Milan werd eerder deze winter provinciaal kampioen op de 400m en Vlaams kampioen in het verspringen. In dit onderdeel sluit Milan het seizoen af met een 2de beste jaarprestatie van 6.76m. Ook voor Milan een dikke, dikke proficiat!

In totaal mochten wij 22 persoonlijke record verbeteringen noteren. Sennah Vanhoeijen (3x in ver), Stan De Ketelaere (4x in hoog) en Milan Van de Walle (2x op de 60mh) verbeterden meermaals hun PR.

Wij noteren verder:

Florent Colpaert: 60m

Jelle Debouvere: 60m en 200m

Thomas Heersmink: 60m en 200m

Victor Tavernier: 60mh

Nathan Boone: 60mh

Tshwanelo Van Reeth: 400m

Thijs Van Renterghem: 800m

Robbe Vanhalst: 200m

Sennah Vanhoeijen: 60mh

Viktor Coppenolle: ver en 60m

Stan De Ketelaere werd 4de in het hoogspringen met een hoogte van 1.76m, even hoog als de 3de. En alhoewel hij bij zijn 1ste poging over die hoogte ging, toch 4de omdat Stan bij vorige hoogten meer pogingen nodig had. Stan eindigde als eerstejaars op de 5de plaats, op de nationale jaarlijst. Dus ook voor Stan een dikke proficiat! Spijtig genoeg eindigde dit BK voor Stan met een valse start op de 200m. Dit lot werd ook Nathan Boone beschoren in zijn finale op de 60m horden.

Marthe Van der Eecken, eerstejaars scholier, kwam ook in aanmerking voor deelname aan het BK kogelstoten. Marthe kon 6 weken niet trainen wegens een voetblessure. Ondertussen is zij 10 dagen terug aan trainen, en kwam zij in aanmerking om mee te doen aan een scholiereninterland in Münster(Duitsland). Een enige gelegenheid, en in overleg met trainer Kurt nam zij aan die wedstrijd deel, en dus niet aan het BK. In alles behalve ideale omstandigheden, stootte Marthe de kogel 10.70m ver, dat is 21cm verder dan op het PK. Met de Vlaamse ploeg werden zij 2de, na een ongenaakbaar Nederland, maar voor de Waalse ploeg en 2 Duitse ploegen. Een hele ervaring, voor Marthe, die ik ook in dit verslag wil vermelden. Dus ook voor Marthe, een dikke proficiat!

Al bij al, een voor onze club zeer succesrijk kampioenschap.

Mijn dank gaat andermaal uit naar onze atleten en atlete zelf, hun trainers of trainsters, de vele supporterende ouders en onze Deinse juryleden.

Wanneer ik dit verslag schrijf, op maandagavond, heb ik ook al het BK van de Masters bijgewoond.

Met dat verslag, later deze week, sluit ik ook mijn winterseizoen af.

Etienne.

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 95 guests and no members online