Zoeken


Oudenaarde deze week gaststad van vlaamse atletiek-meetings

b_300_150_16777215_00_images_P1060852.JPG

Terwijl de medaillejacht op de OS in Londen in alle hevigheid is losgebarsten, mocht ook Oudenaarde zich klaarstomen voor 3 organisaties in 1 week tijd.

Dinsdagavond was er de sprint- en springmeeting; zaterdag mocht de jeugd op appel komen voor de interregio en zondag sloten de masters het rijtje af met de Master Trophy waar ook cadetten en scholieren welkom waren.

 

 Dinsdag 24/7

 Na een aarzelende start waren het Deinze atleten Laurence, Nele, Laura, Christophe, Dietmar, Larissa, Ilke, An, Johan en Koenraad die hun vakantie-vorm mochten uittesten, waarbij vooral Dietmar, onder applaus van het publiek, genoten heeft van zijn eerste 300m in wedstrijd.

 

Zaterdag 28/7

 

We zijn ondertussen toe aan de voorlaatste wedstrijd in het kader van de interregio voor de jeugd, en de tussenstanden beginnen stilaan duidelijke vorm te krijgen. En het draait goed voor onze Deinze atleten.

Positief punt, zaterdag, is dat we opmerken dat er een mooier evenwicht te zien is in de verhouding opkomst ben-pup-min. Ook deze keer tekenen we met 42 atleten de grootste opkomst op onder de clubs. Hierdoor had Sonia ook niet veel moeite om terug 2 gouden 2000 ploegen samen te stellen.

Een enthousiaste Deinze-atlete verwittigde haar Oudenaardse vriendinnen : “we hebben onze beren terug mee”. En inderdaad die “beren” van miniemen deden wat ze moesten doen, maar Oudenaarde heeft dit stilaan ook wel door, en stelde daardoor een ijzersterk team op. We gunnen hun de overwinning in deze thuismatch, en we stelden ons toch tevreden met een eervolle tweede plek.

 

Onze harde kern bestond dit keer uit :

 

BEN

Lukas, Achilles, Kenji, Elias, Marie-Laure, Lieze, Louise, Merel, Lisa, Marthe, Axelle, Stien, Flo

 

PUP

Camille, Maarten, Mathis, Leon, Brecht, Victor, Katrijn, Marie, Rune, Anne-Sofie, Julie, Emma

 

MIN

Justin, Jorg, Arthur, Kasper, Tristen, Carl, Arne, Niels, Lander, Jarni, Michiel, Berend, Jonas, Elise, Margot, Maury

 

Op 2 september sluiten we de Interregio in Gent af; maar eerst noteren we in onze agenda met rode stip het provinciale kampioenschap estafettes (eveneens in Oudenaarde) op 19 augustus. Wie zich nog niet heeft ingeschreven, snel doen! Spanning en gezelligheid gegarandeerd!

 

Zondag 29/7

 

Ook de masters waren zondag toe aan hun voorlaatste wedstrijd in de Masters Trophy. En jawel ook zondag een overheersende opkomst van de vertrouwde clan Deinze-atleten. Hier echter nergens tussenstanden te vinden, we houden het dus spannend tot de laatste wedstrijd op ons eigen terrein op 1 september. Een aantal masters moesten naast presteren ook supporteren voor hun kids, want ook cadetten en scholieren stonden op het programma.

 

Met exact 1u15min vertraging en ronddraaien voor Brian, knalde het eerste startschot in de loopnummers. Carolientje zou gezegd hebben : “Briejan was kwaat”, laat mij het omschrijven als : ongemeende krachten als Brian zijn rotaties draait. Wie me niet meteen begrijpt, klikt best eens door naar de eerste foto in het foto-album. Brian introduceert meteen een nieuwe discipline : 100m horden”kapot”- lopen.

Meteen daarna sprong hij over 3m90. De polsstok overleefde het gelukkig wel.

Na lange blessure mocht Jasper De Vooght succesvol zijn tanden zetten in de 100m vlak, en ook het kogel en discuswerpen stelde hem best wel tevreden. Ook Jasper De Vrient nam deel aan het discuswerpen.

Laurence is eveneens na een blessure terug aan het opbouwen en liep samen met Ellen de 100m. Ellen zagen we later ook nog terug in ver.

Dietmar en Benedict vervolledigden de korte sprintnummers.

En dan nog een aantal lange-afstandsmeiden. Trees en Alien kozen voor de 400m; Laura, Nele en Jana waagden zich aan de lastige mijl.

 

 

Sprokkelnieuws

 

Tot slot nog een aantal nieuwtjes uit deze vakantieperiode die het vermelden waard zijn.

Atleten hoeven nooit op hun honger te zitten want in de wedstrijden kennen we niet echt een stop.

 

Op 22 juli trokken een 6-tal jeugdatleten, onder het goedkeurende oog van Etienne Vandenbossche naar Oordegem. In ideale weersomstandigheden leverde onze meerkamptalenten ben Gerben en min Jorg een feilloos parcours af, en bezorgden ons met respectievelijk 1804 en 3750 punten 2 gouden medailles op. Gerben deed dit trouwens nog eens over, afgelopen zaterdag in Knokke.

 

Op 18 juli namen Chloe, Nolan, Jonas en Bert deel aan de internationaal getinte Flanders Cup in Gentbrugge. Chloe Beaucarne schitterde hier in een ongeziene 100m in 12.01 s als cadet!!! Helaas, niet gehomologeerd door een té sterke rugwind. Maar dat was voor alle loopnummers die dag het geval.

 

We begonnen met de OS, en laten we er mee eindigen ook, want er staat er ééntje van ons middenin. Els Coppieters werkt voor de Belgische turnfederatie Gymfed en als bezige bij werkt zij ook momenteel als vrijwilligster op de OS.

Wie een beetje wil meekijken achter de schermen, kan haar volgen op Els haar blog http:// elsopdeolympischespelen.blogspot.com.

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 89 guests and no members online