Zoeken


Luc Vervynck trekt alle registers open op het EK indoor voor Masters in Spanje

b_300_150_16777215_00_images_luc_ek_masters.jpeg

 

Culinaire experts weten dat San Sebastian de hoogste concentratie sterrenrestaurants ter wereld telt. In de week van 19 tot 24 maart telde deze Baskische stad echter ongetwijfeld ook de hoogste concentratie masteratleten ter wereld. Geen minima voor deze categorie maar desalniettemin was dit kampioenschap van zéér hoog niveau. Een massa WR, ER en CR sneuvelden. Met z’n 3274 waren ze, 48 Belgen, waaronder Deinze master Luc.

 

 

 

Toen dit EK in 2011 nog in onze achtertuin Gent georganiseerd werd, was een nieuwe afspraak al gauw gemaakt voor dit tweejaarlijkse evenement.

Herinnert U zich nog de schitterende resultaten van de toenmalige Deinze podiumatleten Marc Bultinck, Karine Clauwaert en Johan Van Gansbeke?

Luc pakte toen met de nationale estafetteploeg een nieuw Belgisch record, liep de 60m reeksen en de halve finale 200m in de M35 cat.

 

Helaas niet genoeg kandidaat Belgen voor een estafetteploeg deze keer, individueel stond terug 60m en 200m op het programma, zij het nu in de M40 cat.

Woensdag, om 17u40 mocht hij voor de eerste keer de spikes aanbinden voor de 60m reeksen. Met een overtuigende overwinning in 7.47 was een halve finaleplaats verzekerd. Twee uur later werd Luc geflankeerd door 2 zwarte kanonnen uit het Verenigd Koninkrijk, die beiden later de finale liepen en respectievelijk zilver en brons haalden in allebei 7.09! Luc had hier geen verweer tegen en eindigde in een bevredigende 7.53.

 

Donderdagochtend, lichte paniek. Een pijnlijke pees en een verkrampte kuit: kopzorgen! Mijn berekend afleidingsmanoeuvre werd ingezet: een lange strandwandeling, voeten in het ijskoude zeewater, zon en 20°... En zie, er kwam licht in de duisternis. Het hotelpersoneel noemde hem ‘mister ice-man’, de diepvries draaide gans de week op volle toeren.

 

Vrijdag zou de beste dag moeten worden met zijn favoriete nummer 200m.

Om 14u30, 10 reeksen, en de beste 2 per reeks mochten door. Terwijl Luc aan het opwarmen was op de outdoorpiste, zag ik in de andere categorieën, de meest ervaren atleten uit balans raken op de buitenbaan 6, tot valpartijen toe. Diskwalificaties bleven ook niet uit.

Deze piste ligt in een velodroom, zowel de ondergrond als de hellingsgraad, de lengte van de bochten, en de knikken zijn totaal anders dan onze piste in Gent. Voeling krijgen met de baan was, omwille van het vol wedstrijd schema, niet mogelijk geweest.

Luc liep in deze ‘gevreesde’ baan 6, die hij uiteindelijk super verteerde. Van begin tot het eind nam hij de leiding waardoor hij op de meet zich liet uitbollen naar een snelle 23.71. Op dat moment was zijn doelstelling bereikt : 2 halve finales.

Dit kampioenschap kon niet meer stuk.

 

Maar hoe verteert een ochtendmens een halve finale om half tien ‘s avonds?

Gelukkig genoeg adrenaline om bij de pinken te blijven want deze keer kon hij het zich niet permitteren om uit te lopen. Enkel de winnaar per reeks mocht door.

Met de beste reekstijd liep hij in de halve finale in baan 5; het werd hard tegen hard.

Hij miste in 23.93, met slechts 18 honderdsten de finaleplaats tegen zijn Spaanse opponent. En toen ging het licht uit. Zeer moe maar o zo tevreden.

 

Een wedstrijd lopen, dat moet je alleen doen; maar een kampioenschap voorbereiden dat doe je helemaal niet alleen.

Heel veel dank gaat daarom uit naar de vele steunbetuigingen, soms uit onverwachte hoek, per telefoon, sms, mail... en Deinze ‘twittermaster’ Bart voor de prompte berichtgeving.

Vooral veel dank aan het bestuur, die het mogelijk maakt voor de masters om ook te kunnen genieten van de volwaardige trainingsfaciliteiten die ze aan de leden bieden.

Gouden trainster Chris weet ondertussen al dat zij één van de weinige vrouwen is waar Luc wil/kan naar luisteren.

Trainer Sven, om tot op het laatste moment de ultieme tips door te spelen en bovendien als mental coach te fungeren.

Het kinesistenteam Optimale uit De Pinte.

En tenslotte, heel belangrijk, de gasten (en meisjes); van scholier tot senior. Trainingsmakkers, geen enkele verjongingskuur is zo efficiënt!

 

Terwijl we nog wat cultuur meepikten vanuit het Guggenheim in Bilbao, om zo terug te vliegen naar België op maandag , vroegen nogal wat mensen van het thuisfront Luc nog 1 ultieme inspanning te leveren : “breng aub de zon mee”. Missie geslaagd toch?

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 67 guests and no members online