Zoeken


Kampioenschap van Vlaanderen Cadetten en Scholieren op dinsdag 15 augustus 2017 te Brugge

b_300_150_16777215_00_images_IMG_0062_002.jpg

Afgelopen weekend vond het kampioenschap van Vlaanderen cadetten en scholieren plaats. Wat een fantastisch einde na een dag , die qua weersomstandigheden de uitersten bereikte.

Pieter Van Hoecke nam deel aan de voorlaatste wedstrijd van die lange atletiekdag. Pieter nam deel aan de 1500m steeple bij de cadetten. Pieter was ingeschreven met de 4de beste tijd, op minder dan 2sec van de 3de gerangschikte en ook op minder dan 2sec van het clubrecord op die afstand.

De laatste 14 dagen voor de wedstrijd hadden trainster Sonja, papa Jo en ikzelf, Pieter ingeprent dat zowel het clubrecord, als een medaille binnen zijn bereik lagen.

Sonja had Pieter vooraf aangegeven, hoe hij zijn wedstrijd moest indelen, en zijn ouders en andere ouders en atleten, en ook ikzelf hadden plaats genomen in de laatste rechte lijn. Half wedstrijd bleven zij nog met 5 leiders over, en kort nadien nog met 3. Dus een medaille was al een zekerheid. Pieter zette zijn beslissende demarrage in nog voor de laatste rechte lijn en won overtuigend met bijna 1 sec voorsprong op de 2de. Een gouden medaille en een nieuw clubrecord was een feit. Vreugde en felicitaties alom! Mijn gelukwensen gaan uiteraard naar Pieter, trainster Sonja en ook naar de ouders van Pieter. Mijn dank gaat ook naar de collega’s clubleden en naar andere ouders die hun aanmoedigen niet gespaard hebben.

Ik had vooraf gehoopt op 6 medailles. Het werden er uiteindelijk 7: 1 x goud, 3 x zilver en 3 x brons.

De voormiddag werd gekenmerkt door onweer en intense regenbuien. De grootste slachtoffers van die weersomstandigheden, waren Marthe Van Der Eecken bij het kogelstoten cadetten en Marie Segers bij het hoogspringen scholieren.

Marthe (nog eerstejaars) was ingeschreven met een 2de beste jaarprestatie van 12.09m. Marthe werd uiteindelijk 4de, met een worp van 10.57m. Kogelstoten op een verzopen ring, waarbij de wedstrijd nog ongeveer 20 minuten onderbroken werd wegens de onmenselijke weersomstandigheden is een bijna onmogelijke opdracht. Marthe kan volgend weekend reeds weerwraak nemen op het noodlot op het BK 6kamp, waar het kogelstoten zaterdag om 12.00u geprogrammeerd staat. Wij duimen voor jou Marthe!

Het 2de grote slachtoffer van die onmenselijke weersomstandigheden, was Marie Segers. Marie was ingeschreven voor het hoogspringen bij de scholieren met de 4de beste jaarprestatie van 1.60m. Op een verzopen aanloopbaan faalden niet minder dan 6 van de 12 deelneemsters op de aanvangshoogte van 1.45m.

Na 2 pogingen op 1.45m werd de wedstrijd dan nog voor een klein halfuur onderbroken, alles behalve goed voor de concentratie. Ook bij die 3de poging lukte het niet. Marie was ontroostbaar, maar de tijd brengt soelaas. Marie is ook ingeschreven voor het BK 7kamp, waar het hoogspringen

zaterdag als 2de onderdeel om 11.15u voorzien is. Ook voor jou duimen wij Marie!

Een 3de slachtoffer, was Sara Vanhalst. Toen Sara aan haar wedstrijd, het hinkstapspringen bij de scholieren moest beginnen was er geen nattigheid meer, maar wel een enorme wind, die de ene keer in het voordeel blies en de andere keer in het nadeel. Het gevolg was dat wij meer dan de helft ongeldige sprongen moesten noteren. Zowel Margot Delbare, die goud won, als Sara die zilver haalde, hadden slechts 2 geldige sprongen. Het positieve is, dat Sara ingeschreven was met een afstand die 61cm minder was dan de winnares en zeer verdienstelijk zilver behaalde met een afstand die slechts 32cm minder was dan die van haar opponent. Dus hartelijk proficiat Sara en wij zien je ook terug volgend weekend op het BK meerkamp.  

Zowel Marthe, als Marie en Sara zien wij ook terug op het BK in hun specialiteit in Moeskroen gedurende het 2de weekend van september. Succes!

Nog even aanstippen dat Pieter Van Hoecke, rond 19.00u zijn wedstrijd kon lopen in ideale weersomstandigheden.

Nu overlopen wij de prestaties van de medaillewinnaars, in volgorde, zoals zij op de officiële uitslag staan.

Milan Van De Walle behaalde zilver op de 300m horden. Milan verbeterde zijn PR met bijna anderhalve seconde en streed tot in de laatste rechte lijn, nog volop mee voor de 1ste plaats. Wat een wedstrijd! Hartelijk proficiat Milan!

Fé Vannerom verraste, vriend en vijand(die heeft zij niet) en wellicht nog het meest zichzelf met haar prestatie. De speaker van dienst, herinnerde zich wel dat Fé op vorige kampioenschappen ook nog verrassend sterk uithaalde. Door een aanslepende kwetsuur had Fé, deze zomer slechts aan 2 wedstrijden over 200m kunnen deelnemen, en startte zij met de 11de beste jaarprestatie van 25.72sec in de 2de beste reeks. Fé won haar reeks in een tijd van 24.92sec, met een halve seconde voorsprong op de 2de.. Met die tijd behaalde Fé de bronzen medaille en verbeterde zij tot haar eigen verbazing het clubrecord, dat sinds 2008 met 25.02sec op naam stond van Marlien De Jans. Proficiat Fé, dat is dik verdiend, en de ganse Deinse aangang en niet in het minst haar ouders, applaudisseerden intens!

Milan Van De Walle behaalde nog een 2de medaille, brons in het speerwerpen. Milan begon aan zijn wedstrijd met de 4de beste jaarprestatie en schoof dus nog een plaats op. Proficiat Milan, en je 2 medailles zijn veelbelovend voor het BK 8kamp van volgend weekend.

Anne-Sofie Dooms behaalde een schitterende zilveren medaille in het polsstokspringen bij de cadetten. Niemand durfde 3 weken vooraf voorspellen dat Anne-Sofie met dit resultaat zou uitpakken op het KVV. Een wedstrijd 2 dagen voordien in Oordegem, waar zij een PR van 3.12m sprong gaf haar zelfvertrouwen een geweldige boost. Anne-Sofie sprong nu 3.10m hoog, slechts 5cm minder hoog dan de winnares, die eerder al 3.22m had gesprongen. Proficiat Anne-Sofie met je zilveren medaille. En ook hier waren heel wat gelukkige mensen.

Ook in het polsstokspringen bij de scholieren behaalden wij een medaille. Jarni Ingelaere sprong een PR van 4.00m en behaalde zo de bronzen medaille. Een spannender wedstrijd hebben wij nog maar zelden meegemaakt. Proficiat Jarni, en ook opa en oma hebben intens meegenoten!

En nu vermeld ik de persoonlijke records, 12 in totaal.

Naomi Van Quaethem (eerstejaars cadet), won met ruime voorsprong haar reeks in de 300m horden en verbeterde haar PR met anderhalve seconde. Dat belooft Naomi !

Leonie Van Vynckt, nog maar pas terug na een lang aanslepende kwetsuur, verbeterde haar PR op de100m bij de scholieren.

Zowel Mathis Van De Walle, als Ferre De Groote (in dezelfde reeks), verbeterden ruim hun PR op de 400m bij de cadetten. Daar zit muziek in!

Ook Arne Dhont, op de 100m horden cadetten verbeterde zijn PR. Arne was ingeschreven met de minst snelle tijd. Arne liet in zijn reeks 4, op papier snellere tegenstrevers achter zich.

Emiel Botterman verbeterde zijn PR op de 200m bij de cadetten, en bewees hiermee dat de 200m hem beter ligt dan de 100m.

Jaad Van Kauter werd onverwacht 7de op de 3000m bij de scholieren en verbeterde zijn PR met maar liefst 11 seconden. Jaad, zijn papa en trainster Sonja waren overgelukkig.

Als laatste in de rij persoonlijke records, hebben wij cadet Mathis Van De Walle, die zich met de discus met bijna 4m verbeterde.

En nu nog even de namen overlopen van de atleten(tes) die geen PR verbeterden, maar er mee voor zorgden dat wij op dit KVV, 26 prestaties van onze clubleden mochten noteren.

Louise Van Parys, als eerstejaars cadet op de 100m en Leon Laloux op de 400m bij de cadetten kwamen pas de dag voordien uit verlof en konden hun tijd niet verbeteren (Leon lukte toch nog de 6de tijd). Verlof nemen moet ook kunnen. Lynn De Waele eindigde slechts 7/100sec boven haar PR.

Quincy Verhelst , nog niet zolang actief bij het polsstokspringen scholieren, behaalde de 7de plaats, 18cm onder haar PR.

Marthe Van Der Eecken, nam naast het kogelstoten ook nog aan het discuswerpen deel. Marthe eindigde 5de en 3de eerstejaars.

Naomi Van Quaethem nam naast de 300m horden ook nog deel aan het verspringen, waar zij 10de eindigde, als 3de eerstejaars.

Carlo Janssens nam deel aan het hoogspringen bij de scholieren, kwetste zich nadat hij eerder al de beginhoogte van 1.65m had overschreden en beëindigde mede op aanraden van trainer Kurt wijselijk zijn wedstrijd, om zijn kwetsuur te laten helen.

Brecht Standaert begon aan het speerwerpen bij de scholieren met de minste jaarprestatie. Brecht kon zijn PR niet verbeteren, maar slaagde er toch nog in een tegenstrever achter zich te houden.

Een laatste woordje heb ik overgehouden voor Gerben De Paermentier (eerstejaars cadet). Gerben had gehoopt in deze wedstrijd zijn minimum voor het BK te halen. Het was de bedoeling niet te vlug te starten en geleidelijk aan op te schuiven. Gerben had de tegenslag dat het 13 koppige peleton vlug scheurde en kon de opgelopen achterstand niet meer ophalen. Gerben eindigde 8ste en 2de eerstejaars. Gerben hoopt nog een 1500m te kunnen lopen voor het BK, om alsnog het minimum te halen. Lukt het niet, dan moeten wij toch concluderen, dat zijn plaats als 2de eerstejaars heel hoopgevend is voor volgend seizoen.

Ik wil eindigen met alle trainers(sters), die hier urenlang aanwezig waren om hun atleten(tes) te begeleiden te bedanken voor hun toewijding. Ook alle aanwezige supporters, ouders, grootouders enz, verdienen mijn lof.

Onze volgende afspraak is zaterdag en zondag op het BK meerkamp op ons eigen terrein, waar 13 clubleden ingeschreven zijn. Succes!

Etienne.

Wie is online

We hebben 38 gasten en geen leden online