Zoeken


BK Alle categorieën. Zaterdag 15 en zondag 16 augustus 2020 te Brussel

 

Twee zilveren medailles en vier clubrecords.   Soms helse weersomstandigheden.

Twaalf Deinse atleten(tes), 3 juniores, 8 seniores en 1 master; evenveel vrouwen als mannen,

dus 2 x 6.

 

 

De zilveren medailles waren er voor Zita Goossens in het hoogspringen en voor Anouska Hellebuyck met de discus. Zita verbeterde haar beste jaarprestatie van 1.77m tot 1.82m. Zita moest haar meerdere herkennen in de cadette Merel Maes, die met een sprong van 1.84m, haar Belgisch record bij de cadetten verbeterde. Voor Zita werd het tevens een verbetering van haar eigen clubrecord als seniore. Anouska Hellebuyck wierp de discus 50.94m ver, 4cm minder ver dan haar beste jaarprestatie tot dan toe. Katelijne Lyssens behaalde goud met een worp van 51.48m. Vorig seizoen won Anouska goud met een worp van 50.69m, Katelijne behaalde dan zilver met een worp van 46.36m. Wij kunnen hieruit besluiten dat beiden aan elkaar gewaagd zijn. Dus zowel voor Zita als voor Anouska een dikke proficiat!

Naast Zita Goossens zijn er nog 2 andere nieuwe clubrecordhouders. Onze master, alleskunner Pieter Quartier werd zelfs tweemaal nieuwe clubrecordhouder. Op de 400m horden verbeterde Pieter zijn eigen clubrecords. Zijn tijd 58.33sec. Pieter zijn vorige besttijd was 58.45sec. Pieter verbeterde zo zijn clubrecord MAS en MASM35. Proficiat Pieter! En nu op naar de volgende uitdagingen. Hopelijk steekt Corona geen stokken in de wielen. Onze specialist op de steeple, zo mogen wij junior Pieter Van Hoecke wel noemen verbeterde voor de 2de maal al dit seizoen, het clubrecord op de 3000m steeple. En het was geen kleine verbetering. Pieter bracht zijn vorig clubrecord van 10.04.82 naar 9.48.53. Zo is Pieter nu al clubrecordhouder, als cadet op de 1500m steeple, als scholier op de 2000m steeple en nu als junior op de 3000m steeple. Dus mijn uitdrukking specialist is zeker verantwoord. Een dikke, dikke proficiat Pieter! En mijn bedenking is, wat moet het heerlijk zijn juist over de waterbak, of misschien in die waterbak te belanden. Pieter nog een tip, het clubrecord op de 3000m steeple bij de seniores bedraagt 10.15.77.

Juniore Sara Vanhalst nam deel aan het BK hinkstapspringen AC. Gezien het BK juniores en beloften is afgelast zal dit de enige wedstrijd in haar geliefkoosd nummer zijn van dit zomerseizoen. Sara deed het uitstekend, behaalde de 5de plaats en was 2de juniore. Sara liet de volgende afstanden noteren: 10.53 – 11.32 – 11.41 – x – 11.38 – 11.58. Zoals reeds meermaals gebeurde was Sara haar laatste sprong ook haar beste. Maar in openlucht speelt ook de wind een rol, en deed Sara haar laatste poging met een tegenwind van 0,6m/sec. Dus een dikke proficiat voor Sara. Misschien kan je nog meedoen aan het BK meerkamp op ons terrein, want ook in dat onderdeel van de atletiek heb je al mooie dingen laten zien. Hopelijk is Corona ook daar geen spelbreker.

Zita Goossens nam naast het hoogspringen ook nog deel aan de 100m horden. Er waren 2 reeksen en met een tijd van 14.14sec klokte Zita de 5de tijd, een verbetering van haar beste jaarprestatie: 14.19sec. In de finale werd het een 7de plaats in een tijd van 14.29sec. Een rugwind van 3,3m/sec is zeker niet bevorderlijk voor een goede prestatie op het korte hordennummer. Een goed gevulde tweedaagse voor Zita. En goede punten voor onze club.

Seniore Charlotte Duyck was ingeschreven op de 200m, één van de sterkst bezette nummers. De reeksen waren voorzien op zaterdag en de finales op zondag. Imke Vervaet won de 1ste reeks en toen Charlotte zich klaarmaakte om te starten in de 2de reeks, maakten felle regenbuien het verder verloop van de wedstrijden van dag1 onmogelijk. Besluit: de 200m worden gelopen op zondag, met rechtstreekse finale en reeksindeling volgens de beste prestaties op de inschrijvingslijst. Charlotte werd de 3de baan toegewezen en werd 6de in een tijd van 24.42sec, de 7de totaaltijd. Dat was ook de plaats die zij bezette op de inschrijvingslijst. Dus logische uitslag. Voor Charlotte het einde van een tumultueus weekend, dat zeker niet bijdraagt tot een ideale gemoedsrust. Seniore Leonie Van Vynckt, altijd aanwezig op kampioenschappen, nam zoals meestal het geval is deel aan haar favoriete nummer de 100m horden. Leonie was ingeschreven met de 13de tijd van 15.01sec. Leonie werd 5de in de 1ste reeks in een tijd van 15.22sec, de 13de totaaltijd. Dus opdracht volbracht Leonie! Onze laatste vrouw in de rij was seniore Jana De Busscher. Jana nam zoals gewoonlijk deel aan het discuswerpen. Jana was ingeschreven met de 11de prestatie van de 12 deelneemsters: 38.75m. Het werd nu een 12de plaats met een worp van 28.24m. Dat was voor Jana haar enige geldige poging. Als je dan maar recht hebt op 3 pogingen is de rekening snel gemaakt. Jana, niet treuren. Na regen komt zonneschijn. Dat is deze zomer zeer duidelijk!

En wij zijn onze mannelijke deelnemers niet vergeten. Onze rapste junior, Emiel Botterman nam deel aan de 100m. Emiel was ingeschreven met de 29ste tijd: 11.08sec. Emiel werd 6de in zijn reeks in een tijd van 11.15sec, wind -0.2m/sec.; 23ste totaaltijd. In de jaarlijkse ranglijst op de 100m bij de juniores staat Emiel op de 5de plaats. Dus opdracht volbracht Emiel. Wij zijn dat van jou gewoon! Senior Thomas Van der Plaetsen nam deel aan de 110m horden en het discuswerpen. In zijn reeks op de 110m horden klokte Thomas de 3de tijd van de 11 deelnemers: 14.44sec ( zijn clubrecord: 14.39sec). Thomas verscheen niet meer aan de start van de finale. Bij het discuswerpen was Thomas ingeschreven met de 7de prestatie: 46.23m. Het werd nu een 6de plaats met een worp van 45.02m. Senior Jorg Vanlierde nam deel aan het polsstokspringen. Hij was ingeschreven met de 7de prestatie: 4.81m. Jorg werd nu 6de met een sprong van 4.60m. En dan was er nog onze hondstrouwe senior Jonas De Busscher. Jonas nam zoals gewoonlijk deel aan het speerwerpen. De tegenstand was niet min: Thimothy Herman, reeds 6 jaar na mekaar Belgisch kampioen en Cedric Sorgeloos die als junior reeds meerdere internationale successen oogstte, voerden de deelnemerslijst aan. Jonas lukte in Sint-Niklaas reeds een worp van 60.74m. Nu werd het 57.69m, goed voor een 7de plaats, op slechts 4cm van de 6de plaats.

En nu enkele voetnota’s. De prestaties op de inschrijvingslijst zijn in sommige gevallen prestaties van vorige zomer, bij gebrek aan prestaties van dit seizoen. Ik was niet persoonlijk aanwezig en heb alles zo goed en zo kwaad als het ging gevolgd op Live Results, wat wegens de soms ellendige weersomstandigheden ook niet altijd vlot verliep. Sommige prestaties zullen zeker en vast negatief beïnvloed zijn door die weersomstandigheden en geen ideale voorbereiding wegens Corona. Ik moet in ieder geval onze 12 atleten(tes) gelukwensen, die op een schitterende wijze onze club in de kijker hebben gesteld. Ook de trainers(sters), ik vernoem geen namen, maar kan wel vermoeden wie mee aan de basis lagen van die mooie resultaten moet ik hartelijk danken en feliciteren. Ook de weinige supporters allerhande dank ik. En tenslotte dank ik ons aller Marlien, die zoveel jaren zelf succesvol aanwezig was op die kampioenschappen en nu niet alleen mijn halsperikelen tracht op te lossen en ook heeft nagezien of ik alles wel correct heb neergeschreven.

Ik hoop ook nog een verslag te kunnen schrijven over het BK masters en zeker ook over het BK meerkampen op ons eigen terrein, waar ik hoop wel persoonlijk aanwezig te zijn.

Etienne.

Wie is online

We hebben 187 gasten en geen leden online