Zoeken


BK CAD/SCHOL 11/09 & 12/09/2021 LIER: Sennah springt na blessure terug op de competitiekar en wordt meteen vice-Belgisch Kampioen

 b_300_150_16777215_00_images_foto_bk.001.jpeg

 

Met 8 atleten trokken we dit weekend naar de volksschrijver Felix Timmermans zijn Lierke Plezierke” voor het BK cadetten en scholieren.

 

 

Sennah Vanhoeijen (schol) verspringen & 100m

 

Sennah bijt op zaterdag, voor onze club, de spits af in het verspringen. Met haar 6m05, de beste Belgische jaarprestatie, stond ze torenhoog boven de andere deelneemsters. Toch keken de insiders met enige voorzichtigheid uit naar deze wedstrijd aangezien Sennah in de laatste 2 maanden niet meer in de wedstrijdzandbak gesprongen had, door een voetblessure opgelopen op de interland in Franconville Frankrijk.

Hierdoor miste Sennah het BK meerkamp en moest ze ook de o zo gegeerde selectieplaats van de Youth Memorial Van Damme in de 100m aan haar voorbij laten gaan.

Na een enigszins geruststellende 1ste poging, nam ze de leiding, maar dat werd in de tweede poging meteen beantwoord door de Gentse en White Star atlete in achtervolging. We moesten wachten tot de allerlaatste (6de) poging om Sennah te zien eindigen met de zilveren medaille met een sprong van 5m76, op ocharme één, jawel,1 luttel centimetertje van het goud. 

Eventjes binnensmonds gevloekt, jawel, maar anderzijds toch opgelucht en meteen de knop omgedraaid voor de 100m op zondag. 

Ook daar waren de verwachtingen licht bijgesteld met haar 4de tijd van 12,33, maar zie, Sennah lijkt ook in de sprint terug op het goede spoor. Ze loopt in de reeksen met 12,67 als 8ste nét naar een finaleplaats, waar ze uiteindelijk met 12,80 nog één plaats wint.

Sennah is dus succesvol terug vertrokken en we hopen onze meerkampster in vol ornaat terug te zien op het PK meerkamp op eigen terrein.

 

Tshwanelo Van Reeth (schol) 100m & 200m

 

Een minima presteren en bovendien een beperkte selectieplaats afdwingen in de sprint op een BK is op zich al geen evidentie. Tshwanelo mocht zich echter aansluiten in de 100m én 200 m. Op zaterdag begon de 1ste reeks met een valse start waarin ook de uiteindelijke Belgische Kampioen van SMAC Luca Laurent liep, en een uitzonderlijke 2 de aller tijden neerzette in de finale (10,72). 

Tshwanelo klokte af op 11,77, op 7 honderdsten van zijn PR. 

Tshwanelo zijn 200m op zondag lag in dezelfde lijn, hij finishte in de reeksen op 4 honderdsten van zijn PR in 23,88

 

Matteo Vercruysse (cad) kogel & discus

 

Net zoals de andere kogelstoters (misschien door het vroege uur) raakte Matteo maar moeizaam op dreef. Hij kon de mooi stijgende lijn van dit seizoen niet doortrekken en moest tevreden zijn met een 7de plaats met 12m03 uit zijn eerste poging. 

Laten we echter niet vergeten dat deze, op korte tijd, flink uit de kluiten gewassen scholier, met zijn nét geen 13 meter als PR, geworpen op onze ACM meeting, een top 8 ranking bekleedt in België dit seizoen. Vanaf nu mag hij zijn vakantieplannen beter afstemmen op de kampioenschappen, want op Vlaams niveau, die hij dit jaar miste, is hij absoluut podiumkandidaat!

Na het kogelstoten was er net genoeg tijd voor de nodige peptalk, en die wierp zijn vruchten af. Matteo herpakt zich en gooit in de eerste poging de discus meteen naar een nieuw PR 38m83, en nestelt zich op een voorlopige 4de plaats. Deze afstand wordt zijn eindscore, een deugddoende 5de plaats voor Matteo!

 

Nathan Boone / Stan De Ketelaere / Victor Tavernier (schol) 110mH

 

Drie geselecteerden uit onze club op de 110mH, dat is op zijn minst al bijzonder!

Onze Vlaamse Kampioen Nathan stond voor een uitdagende opdracht! Op papier staan namelijk 5 hordenspecialisten uit Wallonië voor Nathan zijn Vlaamse titeltijd van 14,58.

In de reeksen haalt hij meteen alles uit de kast, en dat doet hij schitterend door nog 2 honderdsten (14,56) af te snoepen van zijn PR.

De finalereeks moet één van de spannendste momenten van het BK geweest zijn. 

Opnieuw verbetert Nathan zich met 4 honderdsten (14,52), maar ook alle andere finalisten toonden hun bloedvorm. Nathan keert huiswaarts met een bewonderenswaardige 7de plek.

 

Stan wist dat het kantje boordje was om in de finale te geraken. Met zijn 15,56 van vandaag in de reeksen, eindigt hij op een naar waarde gelopen 11de plek. 

 

Victor klokte af op de 19de plek in 16,87.

 

 

Lowie De Bruycker (cad) Thijs Van Renterghem (schol) 800m

 

Met Lowie zijn we beland bij de middellange afstandslopers. 

Hij rondt zijn 800m af in 2:04,94 en behaalt een mooie 5 de plaats! 

 

Thijs mag de poort sluiten voor de Deinzenaren in de dubbele baanronde.

Dat doet hij uitstekend door een PR te lopen en zowat 4 seconden sneller te finishen (2:01,34) dan zijn seizoensbeste. Hij laat een pak beter gerangschikte scholieren achter zich en mag best tevreden zijn met zijn 8 ste plaats!

 

 

8 x proficiat aan onze atleten!

 

Volgende week kijken we uit naar het BK junioren en beloften in Herve en mogen we onze ongeduldige masters eindelijk van stal halen voor hun BK in Ninove.

 

Anne-Marie Bequoye

 

Wie is online

We hebben 126 gasten en geen leden online