Zoeken


PK Veldlopen Ninove - 4 x goud, 2 x zilver en 1 x brons

  {mxc} In het stadspark van Ninove werden op zaterdag 2 februari 2008 de Provinciale Kampioenschappen veldlopen afgewerkt. Niet minder dan 60 AC Deinzenaars trokken de spikes aan; 7 onder hen kwamen met eremetaal naar huis !  

De mensen van het KMI hadden in de loop van de week geen al te gunstige berichten de wereld ingestuurd. Wind, koude, regen en winterse buien, dat voorspelden Frank De Boosere en konsoorten. Niets daarvan evenwel. Fris was het wel, maar voor de rest een heldere hemel en een stralend zonnetje, bijna ideaal loopweer dus. Het parcours daarentegen - noodgedwongen enigszins hertekend tegenover de voorbije jaren - was allesbehalve vlot lopend : geen echte modder, maar vettige kleiaarde die aan de spikes bleef kleven, zeer veel oneffenheden en moeilijk te nemen bochten maakten het er niet makkelijk op. Gelukkig is op dat vlak  iedereen gelijk voor de wet.

Een eerste opmerkelijke prestatie konden we noteren bij de benjamins meisjes °99. Podiumkandidate Fien Buysse verscheen verzwakt door ziekte toch aan de start en slaagde er nog in vierde te eindigen. Elisabeth Depla werd hier zesde. Bij de pupillen heren °98 werden de ambities van Maarten Vandervennet door een valpartij in de start de grond ingeboord. Vanuit allerlaatste positie kon hij wel nog wat opschuiven maar meer dan een 17de plaats zat er niet meer in.

Dan werd het tijd voor een eerste hoogtepunt voor onze club. Bij de miniemen meisjes °96 kwam Ellen Beddeleem bijzonder sterk voor de dag : op goed 300 meter van de streep schudde ze de laatste concurrentes meedogenloos van zich af en werd overtuigend kampioene ! Met Celine Van Rysseghem (4de) en Emma Van De Walle (8ste) was het succes in deze reeks compleet.

Bij de cadetten was het zowel bij de meisjes als bij de jongens helemaal 'Deinze boven'. Camilla De Bleecker startte als superfavoriet en dat is nooit makkelijk. Camilla maakte haar rol echter meer dan waar : in een snelle wedstrijd volgde ze aanvankelijk in het spoor van LAT-atlete Evelin Van Havere, maar aan de streep had onze eerstejaarscadet een ruime voorsprong op het hele deelnemersveld. En in de laatste wedstrijd vóór de middagpauze was het weer bingo. De beste cadetten van het land wonen blijbaar allemaal in onze provincie. Voor Jonas Van Loocke was de concurrentie voor het goud dus heel groot. Jonas was echter outstanding en behaalde met sprekend gemak zijn zesde seizoenszege én de titel.

In de namiddag was het even wachten vooraleer de meegereisde AC Deinze-supporters zich weer aan het wedstrijdgebeuren konden opwarmen, tot de gemengde wedstrijd juniores-masters dames om precies te zijn. Jana Van Wabeke - dit seizoen tot op heden zonder twijfel 's lands beste juniore - en onze Katrijn Vande Riviere lieten van bij de start iedereen in de steek. De Halestra-atlete liet het hier echter niet bij en plaatste Katrijn nog in de eerste ronde eveneens op achterstand. Maar Katrijn hield er wel een hoog tempo in en eindigde voor het eerst dit seizoen op minder dan 20 seconden van haar rivale. Een hoopgevend resultaat,  en natuurlijk goed voor zilver. In diezelfde wedstrijd was voorzitter Rita ook van start gegaan. En hoe ! Ze legde zowaar beslag op een tweede plaats bij de masters categorie 55+. Of hoe in één wedstrijd onze club tweemaal zilver veroveren kon !

Bij de masters mannen traditiegetrouw veel volk aan de start met onder meer 12 'rood-witten'. Ondanks zo maar eventjes drie valpartijen zorgde Marc Bultinck hier voor het vierde goud van de dag bij de 45-plussers; voor Marc de bekroning van een nu reeds geslaagd winterseizoen.

Bij de seniores dames ten slotte kon AC Deinze terecht aanspraak maken op 'beste club van de provincie' : vier atletes slaagden erin zich binnen de eerste acht te plaatsen. Van bij de start was er in deze race van peloton of groepjes absoluut geen sprake; alle dames lagen individueel verspreid over het parcours. In haar gekende stijl liep Griet De Waele relatief 'rustig' naar het brons. Ine De Stoop viel net naast het podium (4), Nele Van Autreve (6) en all-round atlete Mieke Van Thuyne (8) waren onze andere 'snelle' dames.

Nu is het zaak om de conditie op peil te houden in de resterende weken om op het BK in Oostende hopelijk even goede resultaten neer te zetten.

De bijhorende fotoreportage zal begin volgende week te zien zijn onder de rubriek fotoalbum, de uitslagen vindt u onder voormelde rubriek.

Wie is online

We hebben 136 gasten en geen leden online