Zoeken


Een bronzen Europese medaille in heroïsche omstandigheden….

Onze "ex" trainer Jo trad vrijdag op het EK aan als atleet voor de wedstrijd discus 50+.{mxc}

 

Voor de niet kenners : deze "reuze mannen" gooien met een discus schijf van anderhalve kilogram.

Als geïnformeerde supporter waren er twee redenen om aan te nemen dat de medaillekansen eerder beperkt waren. De genoteerde prestatie van vijfde van de lijst enerzijds, anderzijds de wetenschap dat in winterse temperaturen de beste prestatie ooit neerzetten zo goed als onmogelijk is. Op ochtendtraining twee weken geleden was een superprestatie van 42.50 m de limiet. Toen was er een aangename voorjaarzon .

Vrijdagmorgen 10.15 uur komen Dietmar en zijn mama op het vernieuwde plein in Gentbrugge.

Siberische koude ! de temperatuur in de auto geeft 4 ° graden aan, daarbij toegevoegde een lichte snijdende wind en mistig weer. Zeg maar, gevoelsmatig vriezen..

Het deelnemersveld vult zich : "overgrote mensen", eerlijk waar , ik kreeg het idee dat er zelfs enkele "Vikings" zich hadden aangemeld. De vooraf voorspelde kampioen was ervaren in de koude, hij trad op het plein in ski - outfit !! Een lichtblauw skipak waarin hij zich afschermde van de winterse situatie.

Jo, de ervaren trainer, en toch ook wel bekwame wintersportfanaat had zich natuurlijk niet voorzien op dergelijke outfit.. Tenerife zat waarschijnlijk al ergens in het achterhoofd..

De wedstrijd start op tijd: tijdens de eerste drie worpen weet Jo zich vrij vlug te kwalificeren voor de finale. Het supportersteam ziet dat elke atleet vrij ruim onder zijn beste prestatie blijft. De kampioen in spe maar liefst vijf meter. Wanneer we enkele meters voor Jo in mindering brengen dan komen we uit tussen de 40 en 42 meter . Dit is niet voldoende.

Het vijftallige supportersteam blijft de koude trotseren en geconcentreerd toekijken op het gebeuren. In de vijfde worp gooit de Litouwse man maar liefst 44.45 m: is dit het einde ? Jo staat dan genoteerd met 41.65 m

Jo zijn beste prestatie ooit, in de zon en in het toppunt van het seizoen is over de 45 m , maar dit is dan in het hoogseizoen, maar nu ???

Jo heeft nog een geheim middel, hij ontdoet zich van zijn laatste bescherming tegen de koude, namelijk zijn lange broek.

Beslist stapt hij de ring in en gooit....een goede worp.....en.. 44.46 m !! 1 cm voorbij de derde genoteerde atleet.

Dit zou kunnen voldoende zijn , maar de Litouwse man heeft nog een beurt. Hij moet de ring in, "one centimeter" hoor ik de Deen, de Hollander, zeggen... iedereen weet duidelijk dat het om die ene cm draait....De druk is te groot voor de man uit Litouwen, die zeer ontgoocheld de ring verlaat.

En zo behaalt Jo brons op het europees kampioenschap !!! Voor de kenners een hele prestatie..

Dikke proficiat  van ons allemaal !!! Ann, Koen , Dietmar, Lien, Steven, Annelies en Anthony.

Wie is online

We hebben 134 gasten en geen leden online