Zoeken


15 (vijftien !) provinciale titels

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/thomas__jasper.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/thomas__jasper.jpg'

thomas__jasper.jpg
thomas__jasper.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de provinciale kampioenschappen voor cadetten, scholieren, junioren en senioren die gespreid over twee dagen plaats vonden in Gent en Lebbeke, mocht onze club zich bij de besten rekenen! Er werden 27 podiumplaatsen behaald, waarvan maar liefst 15 titels. {mxc}

Bij de cadetten dames vielen zeven medailles te noteren, waarvan 4 gouden en 3 zilveren : Chloé was goed op dreef en behaalde het goud in het verspringen en op de 100m. Ook Emma V was in vorm, en haalde de titels binnen op de 300h en de 80h. Op die 80h werd Chloé tweede. Celestine en Laurence zorgden voor de andere zilveren medailles in respectievelijk het polsstokspringen en de 100m. Nog te vermelden valt dat Emma C op dag 2 forfait moest geven wegens ziekte, waardoor 2 vrij zekere medailles (100 en 200m) verloren gingen.

De cadetten heren konden daarbij niet achterblijven : zij behaalden 8 medailles. Jasper was na een lange inactiviteit duidelijk op revanche belust : hij behaalde goud in het kogelstoten en op de 300h, zilver in het discuswerpen en brons in het speerwerpen. Ook Jonas en Brian waren bij de pinken, met elk een gouden en een zilveren plak : Jonas won het speerwerpen en werd 2de in het hoogspringen, en Brian won het polsstokspringen en werd 2de in het verspringen.

Bij de scholieren dames geen medailles, maar toch vermelden we hier graag de ondankbare 4de plaatsen van Jolien in het speerwerpen, van Margot in het hoogspringen en van Charlotte op de 400h. Charlotte is trouwens aan een stevige voorbereiding bezig voor de meerkampen, want ze nam nog aan het verspringen deel, en aan de 100 en 200m.

Bij de scholieren heren kwam Brent met 3 medailles naar huis : goud op de 110h, zilver op de 100m en brons in het verspringen.

Als we goed opgelet hebben was Linde de enige Deinse dames-juniore in de wedstrijd, maar ze kon geen medaille behalen. Bij de juniores heren was er de zilveren plak voor Thomas in het hoogspringen, en de vervloekte 4de plaatsen voor Jean-Baptist op de 800m en voor Sander in het discuswerpen (mét gehavende pink).

Bij de senioren dames waren ze ook in "plein forme" : onze jongedames deden even goed als de cadetten-heren en brachten 8 medailles naar Deinze. Marlien en Anouska haalden beiden tweemaal goud, respectievelijk op de 100 en 200m, en in het kogelstoten en discuswerpen. Ook Els was goed voor 2 plakken : goud op de 100h en zilver in, jawel, het hoogspringen. Hanne won het verspringen en Katrijn ten slotte legde beslag op de 2de plaats op de 1500m.

Bij de senioren heren, waar de concurrentie heel zwaar is, vielen geen titels noch podia te noteren, maar toch waren er knappe prestaties van Wouter D (100 en 200m), van Angelo, Wouter P en Kristof (400m) en Bert en Kevin op de 800m.

En het motto deelnemen is belangrijker dan winnen indachtig besteden we hier ook graag aandacht aan de prestaties die niet tot een podiumplaats leidden, maar misschien wel tot een persoonlijk record, of, na de wintermaanden in het veld, tot een goede voorbereiding op de verdere zomer : Sander nam deel aan het kogelstoten, Emma C aan het verspringen, Celestine gooide nog met de speer en de kogel, Jana, Sarah, Kimberley en Michaël gingen voor de zware volle baanronde op de 400m, Birgit koos dan weer, net als Brian, voor de kortste afstand op de 100m, Miet gooide de benen los in het verspringen, Angelo maakte kennis met de valse start op de 200m, Ilke gooide met de discus en de kogel, Ewout zag het zitten in de hitte, en ging voor de 1500m, Els nam nog deel aan de 200m, Emma V aan het hoogspringen en Ellen aan de 800m. Tot slot nog enige bewondering meegeven voor twee van onze masters die zich tussen het jonge geweld kwamen moeien : Johan misstond niet in het kogelstoten en het discuswerpen, en Ann kwam Anouska in dezelfde disciplines vanop de dichtste plek aanmoedigen.

Wie is online

We hebben 123 gasten en geen leden online