Zoeken


5 medailles op ijskoud PK veldlopen

Ondanks de vrieskou en de gladde wegen gingen toch nog 51 atleten van AC Deinze van start op het PK veldlopen in Lebbeke. {mxc}

Het parcours lag er vrij goed beloopbaar bij, alleen de masters en senioren moesten door een maisveld dat door de vrieskou er zeer gevaarlijk bijlag! Het was dan ook moeilijk  om de juiste pinlengte en gepaste kledij te kiezen!

Voor ouders, begeleiders en supporters was het ook niet evident om zich warm te houden. Gelukkig beschikken ze in Lebbeke over talrijke cafetaria's om samen met een warme drank de handen en voeten wat op te warmen. Hopelijk hebben er niet te veel last van het drinken van al die soep, dit zijn we toch wel niet gewend ...

Onze atleten dachten gelukkig ook aan de supporters en lieten ze deze niet al te lang wachten om de eerste vreugdedansjes uit te voeren ! Nadat Vanhoutte Louka (15) en De Waele Kaat (25) bij de allerkleinsten hun wedstrijd afwerkten, stond er ene Merel klaar aan de startlijn om er een lap op te geven ! Campe Merel (zilver!) strandde op 2 sec van het goud, gevolgd door Van Der Eecken Marthe (8) , Van Parijs Louise (12) en Vervynck Marie-Laure ( 22). Door deze groepsprestatie wonnen ze ook het clubklassement !Proficiat!

Dat kunnen wij ook, moeten de jongens gedacht hebben. Lamont Lukas (7) liep net achter de top drie. Boone Nathan (12), Nkoane Tshwani (18), Leloux Achilles (19), Lepeer Casper(27) en Dhondt Elias(35)  trotseerden eveneens de kou !

Maar dan kwam Gerben eens bewijzen dat hij den besten is van zijn jaar! Net als in alle vorige crossen ( ik weet al niet meer de hoeveelste overwinning dit is ...), kwam De Paermentier Gerben als eerste over de streep! D'huyvetter Emile werd hier 38ste.

Bij de pupillen '02 werd Dooms Anne-Sofie 12de,Commerce Fenne 33ste en Vanhoutte Laure 35ste, bij de pup '01 Liepen Segers Marie (16) en Vanhalst Sara (22).

Ook bij de pup jongens maar 2 deelnemers van onze club, maar dit was voldoende voor ons volgende podiumplaats ! Degroote Ferre was terecht fier met zijn bronzen medaille en zo werden supporters warm gehouden door het weg en weer lopen van de startplaats tot aan het podium! Laloux Leon werd hier 26ste!

Bij de pup 01 liepen Van De Walle Maarten (10), Dhondt Mathis (23), De Waele Arnout (25), De Block Kobe (33) en Desmet Victor (34)

De miniemen waren talrijk opgekomen. Een podiumplaats zat er hier niet in, maar toch alle respect voor het deelnemen in deze omstandigheden !

Laloux Margot (14), Coene Lena (27), Depla Elisabeth (15), Buysse Fien (20), Dhont Hanne (22), De Groote Femke (25), en Van De Velde Elise (26) waren de dappere meisjes.

Bij de jongens zagen we Dooms Michiel (13) en Ingelaere Jarni (38). Terwijl Jarni de kou trotseerde, was broer Brian mooie prestaties aan het leveren tijdens de zeskamp indoor!

De tweedejaars miniemen waren met 8 aan de start. De vriendenstrijd  werd gewonnen door Geirnaert Tristen (21), voor Sap Arthur (23), Vanlierde Jorg (25), Timperman Carl (29), Zutterman Carl (31), Cautaerts Justin (32), Ballinck Berend (34) en Godefroot Mathieu (35)

Na de middagpauze was het plots heel stil! Slechts 3 cadetten, 1 scholiere, géén enkele junior, 2 senioren en 2 masters kwamen de kleuren van AC Deinze verdedigen !

Bij de cadettenmeisjes hadden Slos Nele (24) en Van Parijs Alien (28) er misschien net iets meer van verwacht, net als Beddellen Ellen (12) bij de scholieren. Ook cadet De Vrient Ewout deed mama Sonia niet echt fier lopen !

In de korte cross zagen we een zeer knappe prestatie van De Lepeleire Bert. Hij haalde hier een 8ste plaats op 45 deelnemers! Bij de masters kon uw verslaggever de gehoopte medaille meenemen naar Deinze. De 15de plaats was voldoende voor een bronzen plak bij de masters45+. Van Cauwenberghe Filip werd hier 53ste.

De dappere supporters Christian, Marc, Sonia, Jan, Lieve, Jana ...en fotograaf Gaby  (waarvoor dank) werden beloond met een 5de medaille voor onze club. Griet De Waele kwam net iets te kort voor de tweede plaats, maar was zeker ook fier met haar bronzen medaille !


Wie is online

We hebben 164 gasten en geen leden online