Zoeken


Van straffe masters, het BK estafetten en … Karolientje

b_300_150_16777215_00_images_bkaflossing.jpg

Vorig weekend stonden enkele belangrijke wedstrijden op het programma. Een aantal AC Deinze teams trokken op zondag naar Luik voor het BK Estafetten. Daags tevoren reeds mochten de masters ’s lands eer verdedigen op de Masters Interland in Sarreguemines (Frankrijk, maar dicht bij de Duitse grens in de buurt van Saarbrücken).

 

 

Voor deze interland competitie worden enkel de beste Belgische atleten geselecteerd. Dat niet minder dan vijf Deinzenaars op basis van hun prestaties werden uitgenodigd, bewijst nog maar eens dat er in onze rangen straffe masters huizen.

Eerst aan de beurt was ons springveulen Lieve Clauwaert (W40). Met 1,40 m in het hoogspringen en 4,68 m in het verspringen presteerde ze op haar normale niveau. Maar tegen het internationale geweld was ze niet opgewassen. Van Kurt Van Wynsberghe (M40) kan hetzelfde worden gezegd. Tot 1,68 m in het hoogspringen was alles OK maar met nog eens drie centimeter lag de lat net iets té hoog. De beste prestatie werd geleverd door Marc Bultinck (M50) op de 5000 m. Was de eindtijd (16.52) misschien iets ondermaats, met zijn derde plaats voor een aantal gerenommeerde Duitsers en Fransen zorgde Marc toch voor fors puntengewin voor België, en daar komt het in dat soort wedstrijden toch op aan.

Johan Van Gansbeke was eveneens geselecteerd, maar verkoos toch om deel te nemen aan het BK Hamerslingeren en Gewichtwerpen dichter bij huis (Eeklo). Hij behaalde er tweemaal het zilver (hamer 36,97 m – gewichtwerpen 13,75 m), telkens na de ongenaakbare Meetjeslandse thuisatleet Marc Huyghe. Karine Clauwaert (M50) gaf op het laatste moment verstek voor de interland.

Over naar het BK Estafetten in Luik. Met winst in reeks 2 (48.38 sec) plaatste ons damesteam Alle Categorieën zich vlot voor de finale van de 4 x 100 m. Die strijd voor het podium werd een ware thriller. Onze dames knalden nog vlugger naar de finish, maar de eindtijd 47.89 was net één honderdste van een seconde te veel om het team van Vlierzele van de titel te kunnen houden. Het brons was voor LYRA, dat ook op slechts 3/100 van onze rood-witten werd afgevlagd ! Proficiat aan Laurence Lobbens, Chloë Beaucarne, Emma Coppenolle en Marlien De Jans !

Op de 4 x 200 m bereikten onze dames eveneens de finale. Charlotte 1 (Timperman) en 2 (Duyck), Emma Van De Walle en opnieuw Marlien De Jans legden de totaalafstand af in 1.42.92 (winst reeks 3). In de finale legde dit viertal uiteindelijk beslag op een verdienstelijke zesde plaats (1.43.96).

Onze Mannen Alle Categorieën (Brian Ingelaere, Angelo De Bruyne, Sven Vanderlinden en Brent Sprangers) werden in de reeksen van de 4 x 100 m gediskwalificeerd. Brian en Sven vormden ook nog team met Nolan Van Den Oord en Kristof Plovie voor de 4 x 400m. Ze werden in hun reeks tweede, maar konden met een tijd van 3.29.17 helaas geen aanspraak maken op een podiumplaats.

Ten slotte nog een dikke pluim voor onze dappere cadetten meisjes, die op de 4 x 800 m een prima tijd neerzetten (10.28.26). Knap van Nele Slos, Alien Van Parys, Trees Van Rysseghem en Laura Moreels, met ook een woord van dank aan de meegereisde Sara Clement.

En dit hadden jullie nog tegoed : De Literatuurprijs van de website. Danny Dossche tekende uiteindelijk voor de Vlaamse én voor de Engelse versie van John Terra, de broertjes Peter en Christophe De Ketelaere bleken sprookjesschrijvers te zijn (misschien ware de Gebroeders Grimm een beter pseudoniem). Uw dienaar bleek als Herman Brusselmans door het leven te gaan, en trainer Wim Van Driessche is niemand minder dan Guido Bagatelle. Maar wie is Karolientje ? Dat komen we wellicht pas te weten op het pannenkoekenfestijn eind november, wanneer de grote kindervriend Sinterklaas ons weer zal bezoeken…

Wie is online

We hebben 101 gasten en geen leden online