Zoeken


BVV cadetten en scholieren. Meisjes zaterdag 6 mei te Tielt. Jongens zondag 7 mei te Maldegem

b_300_150_16777215_00_images_bvv_cad_sch_kl.jpg

De vooruitzichten: een vat vol vraagtekens, zouden wij niet degraderen?

Zowel bij de meisjes, als bij de jongens waren wij vooraf zeker van een goed resultaat bij de cadetten.

In beide confrontaties konden wij bij de cadetten rekenen op een bezetting van alle nummers en dat is in een interclub van primordiaal belang.

 

 

De ploeg bij de scholieren, dat was een ander paar mouwen. Bij de meisjes hadden wij 2 nummers die niet ingevuld waren en waren er een aantal nummers waarbij de deelneemsters in maanden aan geen wedstrijd hadden deelgenomen. De vraag vooraf was, zouden onze cadetten het mindere resultaat bij de scholieren samen met dat van onze 2 certitudes bij de scholieren die aan 2 nummers zouden deelnemen, de hiaten in onze scholierenploeg kunnen opvangen om degradatie te vermijden?

En het resultaat was meer dan positief. Onze cadetten, waarvan de overgrote meerderheid eerstejaars waren behaalden een onverhoopte 3de plaats (100 punten en 54 punten meer dan de 11de ploeg). Onze 2 certitudes bij de scholieren behaalden op de individuele nummers beide niet minder dan 21 punten; dit aangevuld door de punten behaald door onze 3 andere scholieren, die samen nog voor 18 punten zorgden op de individuele nummers, plus een degelijke prestatie bij de aflossing, resulteerde in een veilige 9de plaats bij de scholieren en een 5de plaats in de totaaluitslag

(165 punten, 66 punten meer dan het degraderende STAX).

Een onverhoopt resultaat en een dikke, dikke proficiat aan alle deelneemsters!

’s Anderendaags bij de jongens in Maldegem, bij een ijskoude temperatuur mochten wij ook rekenen op een volledige cadettenploeg en moesten wij bij onze scholierenploeg rekening houden met 3

niet ingevulde nummers. Onze cadetten behaalden een heel degelijke 5de plaats met 104 punten, 36 punten boni op de degradatieplaats. De 3 scholieren die aan 2 individuele nummers deelnamen, zorgden respectievelijk voor 22, 16 en 14 punten, dit aangevuld met de punten van onze 2 andere scholieren, waarvan een zelfs gekwetst toch nog voor 1 puntje zorgde, eindigden toch 12de maar met slechts 6 punten achterstand op de ploeg die op de 10de plaats eindigde.

Dit resulteerde uiteindelijk op een 7de plaats in de totaalstand, 167 punten in totaal en toch slechts 12 punten voor op het degraderende Lyra. Het was bibberen geblazen, en dit niet alleen als gevolg van de ijskoude wind.

Maar het bibberen heeft geloond en ook die 7de plaats was onverhoopt (vorig jaar 10de). Ook hier past een dikke , dikke proficiat!

Nu nog een hartelijk woord van dank aan zowel onze mannelijke als onze vrouwelijke deelnemers(sters), hun trainers(sters), onze juryleden, bestuursleden, ouders, opa’s en oma’s en ook gekwetste atleten(tes) en hun ouders die hun valide collega’s kwamen

aanmoedigen. Tenslotte nog een ferme proficiat aan allen die in niet altijd ideale

omstandigheden hun persoonlijk record verbeterden. En ook vernoem ik hier nog de atleten(tes) die door omstandigheden niet konden deelnemen aan deze interclubs en ook dolgelukkig zullen zijn met het behaalde resultaat van hun collega’s.

Al bij al een onverwacht positief weekend!

Etienne

Wie is online

We hebben 458 gasten en geen leden online