Zoeken


BK veldlopen masters, Seraing

Zondagochtend 10u, Brielmeersen Deinze... Terwijl menig atleet uit onze trainingsgroep het hazenpad koos om in de Brielmeersen de zondagtraining af te werken, stapte ik in de bolide van Rony om koers te zetten naar Seraing.

Onderweg nog even Marc Bultinck opgepikt, want die had anders toch geen zondagse plannen, en weg waren we. De drie musketiers, op weg naar Waalse grond. Nu ja, alleszins twee inzittenden waren musketiers.Ikzelf, als kersverse trainer bij AC Deinze, vergezelde onze twee dappere zielen om hen te voorzien van mentale steun, en om achteraf hun heldenepos te kunnen neerpennen. De sfeer zat er alleszins direct in, en goed geluimd reden we langs Vlaamse en minder Vlaamse wegen, van wereldstad naar wereldstad, tot we ruim op tijd aankwamen in het tijdelijke mekka van het veldlopen... Seraing.

Laat ons een kat een kat noemen, van een BK in een godvergeten stad als Seraing wordt een mens niet direct vrolijk. De prille lentezon die in Deinze nog op ons slaapdronken
aangezicht scheen had dan ook plaats gemaakt voor dreigende grijze wolken die
de Luikse omgeving een soort melancholische tristesse bezorgden. Dit was
duidelijk geen Vlaanderen vakantieland.

Eens we op de terreinen van de plaatselijke atletiekclub aankwamen, en het parcours verkenden werd het ons helemaal duidelijk... De sissies lopen elk jaar in Oostende... In Seraing lopen de noeste bonken, de Flandriens van de atletiek, de helden van de modder.
Het parcours mocht dan wel droog liggen, eens in het bos werd de mulle ondergrond doorspekt met oude knokige boomwortels die het lopen er niet makkelijker op maakten.

Onze twee flandriens zouden het niet makkelijk krijgen, zoveel was duidelijk. Maar de sfeer zat goed, en het werd nog plezanter toen we onze Zeelse zielsgenoot Toon Vercauteren tegen het lijf liepen. De namiddag kon niet meer stuk. Even voor drie was
het dan zover. Het startschot weerklonk onder het dreigende wolkendek, en weg
waren ze. Op weg naar eeuwige roem... of dan toch tenminste voor een jaartje.

Rony was bijzonder goed weg en handhaafde zich onmiddelijk bij de eerste 10 van het toch wel sterke deelnemersveld. Enkele plaatsen later liep Marc een degelijke eerste
ronde in het zog van de koplopers.Voor Marc was het trouwens de eerste wedstrijd sinds Juli 2011, en dus had hij geen idee hoever hij zou staan. Rony kampte de laatste weken met ziekte en een lichte blessure en had dus ook geen vlekkeloze voorbereiding.

Tot zover echter de excuses... 't was tijd om de woorden in daden om te zetten. Die excuses waren ook niet nodig want beiden liepen een dijk van een wedstrijd. (ook al waren de laatste twee ronden bij Marc puur op karakter)

Marc slaagde erin om beslag te leggen op de vijfde stek(+50), en dit ondanks een totaal gebrek aan wedstrijdritme en slechts een beperkte periode van doorgedreven training. Top tien was het doel, en top vijf was het resultaat.

Een terechte tevreden glimlach pronkte dan op zijn gezicht na de finish. Rony verraste
vriend en vijand en liep ook naar een oververdiende vijfde plaats (+45). Na een
behouden en verstandige start schoof hij plaats na plaats naar voren en zijn
eindsprint mocht vervolgens gezien worden.

Hij was dan ook de koning te rijk met dit erg mooie resultaat. Onze zielsgenoot
Toon bevestigde zijn goeie vorm en liep naar een mooie derde plaats. Dit tot
groot jolijt van de makkers uit Deinze. Kortom, de wedstrijd was meer dan geslaagd en ikzelf was toch best wel trots op zoveel karakter, inzet en gedrevenheid.

Op het WK indoor had België nog een triple five, wel wij zorgden
voor een double five in Seraing. Een dikke proficiat aan onze twee veroveraars uit Deinze. Los conquistadores hadden het voor mekaar gebracht. Moe maar voldaan
werd er nagekaart in de plaatselijke cafetaria waar de plaatselijke serveuze
duidelijk reeds een paar jaar tegen haar goesting werkte, maar ook dat kon de
pret niet drukken. Seraing 2012 was meer dan geslaagd, en was tevens de laatste winterwedstrijd van dit seizoen.

Op naar het zomerseizoen!

En één ding weet ik heel zeker: 't wordt een mooie zomer!

Wie is online

We hebben 270 gasten en geen leden online