Zoeken


Een prestatie om ‘U’ tegen te zeggen!

b_300_150_16777215_00_images_bvv_cad_sch_meisjes_2012.jpg

Dat we dit jaar met de cadetten- en scholierenmeisjes voor de Beker van Vlaanderen in de hoogste divisie, Landelijke 1, mochten aantreden, was géén toevalstreffer!

Vooraf hadden we met een aantal meegereisde supporters het op een pronostiekje gewaagd en vonden we ‘in de middenmoot eindigen’ reeds een mooi resultaat.

Maar dat dit team een vierde plaats zou afdwingen, overtrof onze stoutste verwachtingen.

Wat waren de ingrediënten van deze excellente clubprestatie?

Ten eerste: dat het groepsbelang primeert boven het individueel belang, want sommige atleten engageerden zich voor een nummer waarmee ze nauwelijks vertrouwd zijn.

Ten tweede: dat elk punt telt, want we eindigden op 1 puntje van de 3de plaats!

Ten derde: dat de massale aanmoedigingen een atleet vleugels kunnen geven … en we hebben er een paar zien ‘vliegen’. J

Laten we beginnen bij het begin, want ‘de aftrap’ was toch anders dan anders.

Gezien de verre verplaatsing naar Lanaken had het clubbestuur het initiatief genomen om in groep af te reizen. Hiervoor werd een bus ingehuurd waar we als ouder en supporter aan een zéér democratische prijs een zitje konden bemachtigen. Een initiatief die we enorm appreciëren, temeer we weten dat aan dit initiatief een groot prijskaartje hangt! Bedankt!

Wat stond er die namiddag zoals op het programma? Laten we beginnen met de loopnummers.

Cadet Fien Sprangers mocht met de 300mH de spits afbijten en deed dit in een tijd van 53.29, goed voor de eerste 6 punten. Hetzelfde aantal punten werd door scholier Jana De Busscher gesprokkeld op de 400mH met een tijd van 70.94.

Op de 100m pakte Charlotte Duyck (cad) de 3de plaats met een mooie tijd van 13.20. Samen met Freya d’Oosterlink (sch), die de 100m aflegde in 15.92, verzamelden ze 11 punten voor de club.

Charlotte nam tevens de 200m voor haar rekening, dit met een tijd van 27.31 en 8 mooie punten. Het puntenaantal op deze discipline werd door Emma Coppenolle (sch) stevig aangedikt met 13 punten: 1ste in 26.55.

Voor de 400m hadden Sarah Clement (cad) en Miet Parmentier (sch) zich geëngageerd. Alhoewel het voor beiden geen gebruikelijk nummer is, eindigden ze beiden knap 7de met een tijd van 65.99 en 66.85, goed voor 2 maal 6 punten.

De sfeer zat er goed in en werd verdergezet door Chloë Beaucarne (cad) en Emma Van De Walle (sch). Chloë tikte als eerste op de 80mH de klok af met een sterke tijd van 11.72, terwijl Emma haar 100mH-nummer aflegde in 15.28, goed voor een 2de plaats.

En we bleven ‘verwend’ met mooie prestaties, want ook onze lange afstandlopers deden hun duitje in de zak.

Te beginnen met de 800m. Nele Slos (cad), die na een lange tijd afwezigheid er terug bij is, realiseerde dit nummer in een tijd van 2:33.55, goed voor 8 punten. Ook Ellen Beddeleem (sch) spurtte zich de laatste meters naar een mooie 3de plaats in 2:30.16.

We eindigen de loopnummers met de mooie prestaties van Trees Van Rysseghem (cad) en Jana Van Parys (sch) op de 1500m: Trees eindigde 4de in 5:19.30, Jana 7de in 5:17.72.

Dit is het moment om jullie aandacht eens te richten op een trouwe supporter, iemand die de wedstrijden vanuit een ander ooghoek bekijkt, nl onze eigenste fotograaf Gaby De Vos!

Gaby, we willen jou even bedanken voor die mooie, sfeervolle kiekjes , waarvan velen nog kunnen nagenieten. Ook nu holde Gaby soms van de ene naar de andere locatie. Zo ook van de loopnummers naar de kampnummers. Op deze nummers werden tevens mooie punten verzameld!

Te beginnen met hoog, een discipline die Nataly De Greve (cad) en Margot D’Haemer (sch) voor hun rekening namen. Nataly, voor wie ‘hoog’ geen specialiteit is, zette haar beste beentje voor en kon haar PR van 1.35m evenaren. Ze waren trouwens met z’n zessen die op deze hoogte strandden! Margot eindigde in haar reeks knap 2de met een sprong van 1.56m.

Kogel werd vertegenwoordigd door Larryssa Timmermans (cad) en Ellen Beddeleem. Larryssa, voor wie kogel een specialiteit is, bezorgde ons 8 punten met een worp van 10.54m. Aangezien we een kogelwerper missen bij de scholieren nam Ellen dit op zich. Niet makkelijk, maar met een worp van 6.48m bezorgde ze ons toch een welverdiend punt!

Hetzelfde overkwam Celine Van Rysseghem (sch) bij speerwerpen. Zij ruilde haar specialiteit in voor een nummer waarmee ze nauwelijks vertrouwd is. Dankzij haar prestatie, een worp van 13.33m, konden we ook een kostbaar punt binnenrijven. Dat Laryssa in haar goede doen is, bewees ze met haar 1ste plaats bij de cadetten: met haar beste worp kon ze een afstand van 34.15m overbruggen!

Met het ver konden we in de cadettenreeks rekenen op Chloë. Zij sprong zich naar een 3de plaats, dit met 5.33. Emma Van De Walle verhoogde met haar sprong van 4.87 het puntenaantal voor de deze discipline naar een dikke 17.

Als laatste kampnummer was er het discuswerpen. Celine Tytgat (cad) had met wat pech af te rekenen, maar eindigde toch 8ste met een worp van 22.90. Miet Parmentier, die tevens insprong voor een nummer waarmee ze niet vertrouwd is, kon toch de discus op een afstand van 14.41m gooien.

Intussen speelden onze club en de club uit Leuven haasje over voor een   4de plaats in de totaalstand, waardoor het nog spannend werd voor het afsluitend nummer, de 4x100. Ook hier werden we getuige van een gedrevenheid bij beide ploegen. De cadettenploeg, bestaande uit Chloë, Fien Sprangers, Fien Van Den Driessche en Charlotte eindigde op de 5de plaats met een tijd van 52.80. De scholierenploeg bestaande uit Ellen, Emma VDW, Jana en Emma C eindigde tevens op een 5de plaats in 52.16.Deze extra 16 punten brachten ons definitief op een schitterende 4de plaats in de totaalstand!!

Nog een speciale dank aan de trainers Chris en Wim om de atleten een ganse dag bij te staan.

Moe en voldaan keerden we terug naar huis. Aan sfeer ontbrak het niet op de bus! En Rita zag dat het goed was …

Annick

Wie is online

We hebben 248 gasten en geen leden online