Zoeken


Belgisch kampioenschap cadetten en scholieren op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 te Moeskroen

b_300_150_16777215_00_images_bkcadsch2017.jpg

3 medailles: 2 maal zilver, 1 maal brons, 1 clubrecord.

Alle atleten(tes) keken uit naar het BK, maar jammer genoeg, voor één van onze beloftevolle atleten:

Mathis Van De Walle, kwetste zich bij de laatste training. Mathis moest met pijn in het hart forfait geven. Ondertussen is Mathis reeds geopereerd en volgt een lange revalidatie. Wij wensen jou een volledig herstel toe Mathis, en kijken nu reeds uit naar jou prestaties van volgend jaar, waar je dan weliswaar als eerstejaars scholier je dromen kunt waarmaken.

Ik wil er ook op wijzen dat voor veel atleten(tes), een BK geen alledaagse wedstrijd is, waar men zomaar je beste prestaties kan evenaren of verbeteren. Vooral voor onze eerstejaars is die wedstrijd een extra belasting. Die eerstejaars hebben volgend jaar een 2de kans om hun dromen te verwezenlijken. Sommigen onder hen zullen ook nog deelnemen aan het PK meerkamp op ons eigen terrein te Deinze, waar zij een nieuwe kans hebben om zichzelf te verbeteren.

Ik wil er ook op wijzen dat de weersomstandigheden in Moeskroen, allesbehalve ideaal waren: regen, veel wind en lage temperaturen.

En nu ga ik over tot het bespreken van de prestaties van onze medaillewinnaars.

Fé Vannerom nam de 1ste dag deel aan de reeksen en de finale van de 200m scholieren. Fé was ingeschreven met de 5de beste jaartijd (24.92) van de 26 deelneemsters. En Fé behaalde op een schitterende wijze de zilveren medaille. Fé liet in de reeksen reeds blijken dat zij kandidaat was voor een medaille. Fé won haar reeks in een tijd van 24.54; de 2de beste tijd van alle deelneemsters. In de finale deed Fé, meer dan bevestigen, na een perfecte wedstrijd en een prachtige laatste rechte lijn.

Fé behaalde zilver in een tijd van 24.25, spijtig genoeg met 2.1m/sec rugwind. Bij de finale, 5 minuten voordien van de 200m cadetten, was de wind precies 2m/sec. Dus homologeerbare prestaties. Een dikke proficiat aan Fé, haar trainster Veronique en haar ouders.

Onze 2de medaillewinnares, Sara Vanhalst nam de 2de dag deel aan het hinkstapspringen. Sara was ingeschreven met de 4de beste jaarprestatie, 10.97m. Sara gaf de 1ste dag al blijken van haar uitstekende conditie. Bij het verspringen waar zij ingeschreven was met de 14de beste jaarprestatie werd zij knap 6de. Bij het hinkstapspringen sprong Sara, weliswaar met teveel rugwind, 11.65m ver en behaalde een schitterende zilveren medaille; zij sprong slechts 5cm minder ver dan de atlete die goud behaalde. Ook hier gaan mijn gelukwensen naar Sara, haar trainer Kurt en haar ouders.

Onze 3de medaillewinnaar is Pieter Van Hoecke. Pieter was ingeschreven met de 5de beste jaartijd; 4.51.97. Zoals op een nationaal kampioenschap bij het afstandlopen meer gebeurd, werd er van bij de start niet doorgelopen en bleef de groep lang samen. Uiteindelijk nam onze Pieter het initiatief, liep lange tijd op kop en eindigde uiteindelijk knap 3de, dus brons voor Pieter. Pieter mag er prat op gaan, dat hij de wedstrijd gemaakt heeft. Een bronzen medaille en een nieuw clubrecord, 4.48.52, waren zijn terechte beloning. Mijn gelukwensen gaan hier naar Pieter, trainster Sonja en gans zijn familie die gesupporterd heeft.

Nu gaan wij over naar de prestaties van onze finalisten. Wat betreft de kampnummers beschouwen wij als finalisten; juist zoals bij de loopnummers, al degenen die bij de 1ste acht eindigden. Wij doen ons overzicht in volgorde zoals zij in de officiële uitslag vermeld staan.

Leon Laloux nam deel aan de 400m en was ingeschreven met de 7de beste jaartijd. Leon plaatste zich met de 8ste reekstijd voor de finale en werd in die finale 6de. Dus één plaats vooruit. Goed zo!

Marthe Van Der Eecken, eerstejaars, nam deel aan het kogelstoten en het discuswerpen. In het kogelstoten stond Marthe ingeschreven met een gedeelde 2de beste jaartijd. Nu werd Marthe 6de en 3de eerstejaars. In het discuswerpen stond Marthe ingeschreven met de 8ste beste prestatie. Nu op dit BK werd zij eveneens 8ste. En nu , vooral bij het kogelstoten mikken op het podium als tweedejaars!

Wellicht, DE verrassing van dit BK was de prestatie van Sam Dhaene op de 200m cadetten. Sam had nog maar aan enkele wedstrijden deelgenomen en stond ingeschreven met de 32ste beste jaarprestatie van de 33 deelnemers. Tot eenieders verbazing won Sam zijn reeks; plaatste zich voor de finale en verbeterde zijn besttijd met 1sec 1/10. In die finale werd Sam 8ste, in een tijd die precies 1 seconde vlugger was dan zijn oorspronkelijk PR.

Milan Van De Walle eindigde tweemaal bij de top 8. Op de 300m horden startte Milan met de 3de beste jaarprestatie en eindigde in de finale, juist zoals in de reeksen met de 4de beste tijd. In het speerwerpen werd Milan 6de. Daar nam hij deel met de 5de beste jaarprestatie. Al bij al een mooi resultaat, 2 finaleplaatsen, na 3 wedstrijden op 2 dagen en na een zwaar, maar zeer succesrijk seizoen.

Viktor Coppenolle nam deel aan het verspringen en de 200m. Bij het verspringen was Viktor ingeschreven met de 8ste beste jaarprestatie, van 5.75m. Nu sprong Viktor 5.99m ver en werd schitterend 4de. In de reeksen van de 200m, die plaats hadden een half uur na het verspringen (dus zeker niet ideaal voor Viktor), haalde Viktor de 19de tijd, nadat hij was ingeschreven met de 14de beste jaartijd. Normaal zou Viktor deelnemen aan het hinkstapspringen, waar hij medaillekansen had. Door een nog niet volledig geheelde kwetsuur kon dat niet. De 4de plaats in het verspringen, was voor Viktor zelf en voor zijn entourage, toch wel een leuke verrassing.

Wat betreft de sprintnummers, ver- en hinkstapspringen, moet ik hier wel vermelden, dat er telkens een niet toegelaten rugwind was. Dus zijn die prestaties, spijtig genoeg, niet homologeerbaar.

Onze 2 polsstokspringsters; Anne-Sofie Dooms bij de cadetten en Quincy Verhelst bij de scholieren eindigden eveneens bij de eerste 8. Anne-Sofie werd 5de en Quincy 7de. Beiden hadden wel beter verwacht; maar dat zijn nu eenmaal kampioenschappen. Er komen nog kampioenschappen!

En nu is het de beurt aan de atleten(tes), die geen finaleplaats behaalden. Ook hier overloop ik de deelnemers(sters), in volgorde zoals zij op de officiële uitslag vermeld staan.

Op de 300m horden startte Anne-Sofie Dooms met de 9de beste jaarprestatie; nu eindigde zij met de 10de beste tijd. In dezelfde reeks nam ook Naomi Van Quathem , eerstejaars, deel. Naomi kwam aan de start met de 17de beste jaartijd en lukte nu de 15de tijd. Vooral op het KVV in Brugge, waar zij haar reeks won, bewees Naomi dat die 300m horden een nummer is waarvoor zij aanleg heeft. Volgend jaar, als tweedejaars moet een finaleplaats zeker haalbaar zijn. Naomi nam op die 1ste dag ook nog deel aan het verspringen. Daar ging het helemaal mis; maar bij vorige gelegenheden, bewees Naomi, dat zij ook in dat nummer potentieel heeft. Op naar deze winter en het outdoor seizoen van volgend jaar!

Arne Dhont nam deel aan de 300m horden. Arne kwam aan de start met de 25ste beste jaarprestatie van de 27 deelnemers. Arne liet in zijn reeks 3 atleten achter zich, verbeterde zijn PR van 45.79 tot 44.33 en lukte zo de 15de tijd van alle deelnemers. Als telg van zo een atletiekfamilie, zit er zeker voor Arne een mooie toekomst in.

Ferre De Groote nam deel aan de 400m. Ferre startte in de ongunstige binnenbaan en kwam al hinkend over de aankomstlijn. Hopelijk is het niet te erg en zullen papa en mama en trainer Kurt je zeker de gepaste aanwijzingen geven om tot een volledig herstel te komen.

Louise Van Parys, eerstejaars, nam deel aan de 80m horden en de 100m vlak. Op de 80m horden werd zij 3de in haar reeks en verbeterde zich van een tijd van 12.90 tot 12.75 (wind +3.2), en van plaats 17 tot plaats 12. Op de 100m, de 2de dag, ging het heel wat minder. Louise haar PR was 13.18. Nu liep zij met rugwind, 13.40. Toch liep zij van de 24ste inschrijvingstijd naar de 22ste reekstijd. Nu zeker en vast je rugproblemen laten behandelen. Je bent goed omringd om dat probleem op te lossen. En nu uitkijken naar volgend seizoen, waar je als tweedejaars nog heel veel vorderingen kunt maken.

Emiel Botterman nam de 1ste dag deel aan de 100m en de 2de dag aan de 200m. In beide sprintnummers verbeterde hij zijn PR in ruime mate. Op de 100m verbeterde hij zich van 12.40 tot 12.07, en dat met toegelaten rugwind. Emiel kwam aldus van de 43ste inschrijvingstijd naar de 16de reekstijd. Op de 2de dag, op de 200m startte Emiel met de 19de jaarprestatie, 25.01, en lukte de 11de reekstijd, 24.52, maar wel met een rugwind van 3.4m/sec. Zeker mooie prestaties op beide sprintnummers!

Op de 100m had Emiel het gezelschap van zijn ploegmakker, Jonas Van Parys. Jonas startte met de 42ste jaartijd, 12.38, en lukte nu de 18de reekstijd, 12.16, maar met 3.2m/sec rugwind. Toch een serieuze vooruitgang van plaats 42 tot plaats 18.

Jarni Ingelaere werd 9de in het polsstokspringen, met een sprong van 3.90m. PR 4.00m. Bij de hoger vermelde ongunstige weersomstandigheden, zeker een mooie prestatie!

Als laatste in de rij , komt eerstejaars scholiere, Marie Segers aan de beurt. Individuele kampioenschappen liggen Marie blijkbaar niet. Marie nam deel aan haar favoriete nummer, het hoogspringen. Marie was ingeschreven met een jaarbeste prestatie van 1.60m en lukte nu slechts 1.45m. De ontgoocheling bij Marie was groot. Maar toen ik haar woensdag op de training aansprak, straalde zij reeds en keek al hoopvol uit naar het PK zevenkamp. Een nummer waar zij op het BK niet minder dan 5 persoonlijke records verbeterde en een prachtige, afsluitende 800m liep. En nu op naar volgend seizoen, waar je als tweedejaars heel mooie prestaties kunt leveren.

Nu nog een paar randbemerkingen. Woensdag op de training was de gekwetste Mathis aanwezig als aandachtige toeschouwer, met naast hem op de bank, Brent Declercq. Brent, als cadet een talentrijke afstandloper, is al 2 jaar op de sukkel met een aanslepende kwetsuur. Brent wij wensen jou een volledig herstel toe en hopen dat je misschien volgend jaar zonder kwetsuurperikelen kunt terugkomen.

Zaterdag heeft in Heusden de nationale interprovinciale match plaats. Een aantal van onze atleten(tes) nemen daaraan deel. Reeds jaren zwaait Oost-Vlaanderen op die wedstrijd de hoogste plak. Wij hopen dat onze atleten(tes) daar kunnen bijdragen tot een nieuw succes voor onze gouw. Voor onze atleten(tes) persoonlijk, wensen wij betere weersomstandigheden dan in Moeskroen, zodat zij goede en homologeerbare prestaties kunne neerzetten.

Ik heb gedurende die 2 dagen kunnen genieten van niet minder dan 29 prestaties en 12 finaleplaatsen van onze atleten(tes). Ik ben er van overtuigd dat deze cijfers, zeer positief zijn voor wat betreft de toekomst van onze club. Een dikke proficiat aan alle deelnemers(sters)!

Mijn dank gaat uit naar al onze atleten, de trainers(sters) die uren aanwezig waren, de vele ouders en familieleden die niet enkel voor hun dochter of zoon supporterden, maar ook voor onze andere clubleden.

Tenslotte gaat mijn dank ook uit naar de bereidwillige chauffeurs die mij die 2 dagen, heen en terug naar Moeskroen voerden. En wie ik zeker moet danken, zijn de ouders van onze medaillewinnaars, die de podia in beeld brachten.

Mijn volgende en laatste verslag van dit zomerseizoen zal gaan over het PK meerkamp op ons eigen terrein. Het BK juniores en beloften en het KVV masters, moet ik missen, wegens andere verplichtingen. Annick, de mama van Viktor en Emma, zal verslag uitbrengen van het BK juniores en beloften. Voor het KVV masters reken ik op de gouden pen van Luc of Marc, die ik nog wel zal aanspreken.

Etienne

Wie is online

We hebben 46 gasten en geen leden online